Husein Muhammed

Ihmisoikeuksia edistetään vuoropuhelulla

Viimeisimmän kahden vuoden aikana Suomessa on koettu jotain ennen näkemätöntä: kirjallisuuden keskiöön on kolmessa romaanissa nostettu maahanmuuttajien perheasioita.

...

Kuitenkin niin kirjailijat kuin kriitikotkin taisivat yllättyä siitä, että Suomessa ei ainoastaan voi kirjoittaa muista kulttuureista mitä tahansa, vaan myös jäädä kiinni taustatöiden huonosta tekemisestä ja asenteellisuudesta.

...

Lue lisää

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

En ole lukenut mitään noista kirjoista. Tervon kirjan ainakin aion lukea.

Herättää tunteita ja tuo lukijoita on melko naulankantaan osuva ilmaisu sinulta. Sehän tietysti on romaani- ja dekkarikirjailijan tarkoituskin.

Täytyy todeta, että romaanikirjailija joutuu hakemaan sellaisia aiheita ja
kärjistämään, polarisoimaan ja keskittymään hyvin äärimmäisiin ilmiöihin.

Suomalaisistakin dekkarikirjailijoista myydyimpiä ovat ne, joiden kirjoissa roiston ja pahan osan saavat venäläiset. Se sopii lukijalle.
Sofi Oksanen ei olisi tainnut saada samoja palkintoja, jos hänen kirjojensa paha olisi ollut amerikkalaista, hollantilaista tai edes suomalaista. Tuon viimeksimainitun voi osoittaa sillä, miten hänen ihailijansa suhtautivat Sofin Tanskan televisiolle antamiin lausuntoihin suomalaisten väkivalataisuudesta ym:sta. Ja vaikka venäläisetkin ostavat kirjaa, koska se on myynyt valatavasti lännessä, niin en usko kirjan sieltäpäin saavan kovin paljoa arvostusta tai palkintoja. Kuitenkin se on yhtä hyvä tai yhtä huono kirja siellä kuin Suomessakin.

Vielä selvemmin kuin kirjallisuudessa, tuollainen vaikutus näkyy elokuvissa. Parhaat tulot saavat amerikkalaiset filmit, joissa roiston osassa olivat heti sodan jälkeen saksalaiset, joita vastaan oli käyty sotaa. Sitten aloitettiin kylmä sota, josta seurasi venäläiset tai oikeastaan neuvostoliittolaiset roistot.

Nyt on pahan ja roistojen osat annettu arabeille ja muille muslimeille.

Erittäin valitettavaa!

pekka numminen

"virheiden lisäksi muun muassa siitä, kuinka Tervo näkee kunniaväkivallan kaikkien kurdien – ja nimenomaan kurdien – ongelmana."

Toivon ettei arvoisa Husein Muhammed kirjoituksissaan ja puheissaan itse käsittelisi esimerkiksi rasismia kaikkien suomalaisten - ja nimenomaan perussuomalaisten - ongelmana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuules Husein Mohammed nyt vaan kirjoittamaan sitä sävykästä romaania tai dekkaria jossa kurdeja esiintyy monenlaisessa valossa. Tämä tässä tarjoamasi lähestymistapa ei nyt tällaista perussuvaitsevaista, kuten allekirjoittanut, sytytä.
Kirjallisuus on toki poliittista mutta ei väärää tai oikeaa. Sellainen ylentäminen/alentaminen on sanoisinko "persumaista". He täällä kampanjoivat monella tavalla kirjallisuudesta ja mustamaalaavat sekä halveeraavat kirjoja jotka eivät ole "persukorrekteja".
Jos itse et halua jättää politikoimista ja ryhtyä kirjailijaksi niin perusta joku stipendirahasto sävykkäälle mamukirjallisuudelle.

Toimituksen poiminnat