Husein Muhammed

Maahanmuuttajaoppilaille maksimi- vai minimikiintiöt?

Usealta eri taholta on vaadittu maksimikiintiöiden asettamista maahanmuuttajaoppilaille. Koulussa tai luokassa maahanmuuttajataustaisten oppilaiden osuus ei siis saisi ylittää tiettyä prosenttia.

 

Olisiko maksimikiintiöiden sijaan toimivampi ratkaisu kuitenkin minimikiintiö? Eli jokaisessa koulussa pitäisi olla vähimmäismäärä maahanmuuttajataustaisia oppilaita:

 

http://www.maailmankuvalehti.fi/kolumnit/10312

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

"Eli jokaisessa koulussa pitäisi olla vähimmäismäärä maahanmuuttajataustaisia oppilaita:"

Hmmm...ja jos ei niitä löydy tarpeeksi niin "ostetaan" ulkomailta lisää?

Joka paikkaan siis pitää vaikka väkisin saada maahanmuuttajia, miksi?

Heli Hämäläinen

Minusta olisi asiaa laittaa suomenkielisiin kouluihin maksimikiintiöt, eli henkilöt, jotka eivät hallitse suomen kieltä äidinkielentasoisesti, heidän osuutensa ei saisi ylittää 10% ryhmästä. Käytännössä tämä tarkoittaisi kahta tai kolmea oppilasta per luokka.

Lisäksi saisi olla maahanmuuttajia, jotka osaavat suomea äidinkielentasoisesti rajoittamaton määrä. He eivät häiritse opetusta millään tavalla, joten mitään syytä rajoittaa heidän määräänsä ei ole.

Minimikiintiön laittaisin ruotsinkielisille luokille, joissa olisi oltava vähintään yksi äidinkieleltään ei-ruotsinkielinen maahanmuuttaja. Tämän perustelen sillä, että ruotsinkielisissä kouluissa on jako jo nyt äidinkieleltään ruotsinkielisten ja ei-ruotsinkielisten välillä ja maahanmuuttajien ruotsinkielen taito on välttämättömyys Suomen kansainvälistymisen kannalta. Oppivathan maahanmuuttajat ruotsin avulla helpommin muita kieliä, jopa äidinkieltään.

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Kyllä jonkinlainen minimikiintiö tarvitaan jos maksimikiintiö otettaisiin käyttöön, johonkinhan ne "ylimääräiset" maahanmuuttajat pitäisi laittaa.

Heikki Kosalainen

Maahanmuuttajista on pääosin taloudellista haittaa suomalaisille, joten miksi pitäisi laittaa minimikiintiö haitalle?

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

"Maahanmuuttajista on pääosin taloudellista haittaa suomalaisille, joten miksi pitäisi laittaa minimikiintiö haitalle?"

Nyt täytyykin muistaa että esityksen isä kuuluu siihen joukkoon joka nauttii taloudellista hyötyä kyseisestä haitasta.

Käyttäjän Syvari kuva
Juho Syväniemi

Ei todellakaan minimikiintiöitä. Mitä järkeä?

Markku Nieminen

Koko keskustelu mammuista kouluissa on rasismia: on vain oppilaita eikä tiettyihin etuoikeutettuihin ŕyhmiin kuuluvia "rotuja". 1 vuosi voisi olla tehokasta kielenopetusta ja sitten katsottaisiin mille luokka-asteelle oppilas laitettaisiin.

Mikäli oppilas ei pärjää normaalia opetusta saaden on hän kehitysvammainen, vanhemmat saattavat olla lähisukulaisia ja jotka päälle päätteksi uskovat vielä johonkin "suureen taikamieheen" tms ja pitävät joitakin eläimiä pyhinä kuten sikoja.

Näiden paikka on omissa vähä-älisille tarkoitetuissa kouluissaan, tietenkin!

Tämä kehitysvammaisuus ei kuitenkaan ole suomalaisten vika eikä suomalaisten tarvitse näitä asiooita järjestää vaan nämä sopeutumiskyvyttämät ulkomaalaiset tulee palauttaa kotimaihinsa.

Sopeutumisen merkki on normaali työ ja jos edes tähän ei pysty estää vähä-älyisyys kotoutumisen myös seuraavien sukupolvien kohdalla.

Käyttäjän Temesteri kuva
Teemu Suominen

"Käytännössä kaikissa Länsi-Euroopan maissa on suhteellisesti Suomea enemmän maahanmuuttajia ja heidän jälkeläisiään. Muissa maissa ei ole tiettävästi vastaavia kiintiöitä."

Eikä meillä (vielä) kyseisen politiikan aiheuttamia ghettoja. Tuollainen kierre ollaan kyllä tehokkaasti jo aloitettu, sillä onhan Suomessakin alkanut "Valkoisten pako" nimellä tunnettu ilmiö, joka käytännössä kaikkialla muualla on mennyt paljon pidemmälle ja tuonut muassaan nämä ghetot. Pikemminkin kysymys kuuluu, haluammeko me mennä samaa rataa?

Hannu Rainesto

Maahanmuuttajia tulee kohdella maksimilla, mikään nuukailu ei luo kuin kurjuutta.
Koska Suomen maahanmuutto on vielä niin nuorta, on meidän pakko satsata siihen kunnolla. On myös tärkeää että maahanmuuttajat sopeutuvat Suomeen suomalaisiksi, mutta säilyttävät oman kulttuurinsa.

Aikanaan maahanmuuttajat luovat kultturia joka työllistää heitä jo itse, ja näin he luovat rikkautta joka muuten jäisi meiltä saamatta.

Sosialistisessa Suomessa ei maahanmuutto ole ongelma, sillä työväenluokan solidaarisuus on kansainvälistä eli Internationalismia.

Kauko Aatos

Maahanmuuttaja sitä ja maahanmuuttaja taas tätä... Ei ole sattunut osumaan silmään sitä tosiasiaa, missä koko eurooppa on? Meillä ei ole mitään mahdollisuuksia kestävästi ylläpitää uusjoutoväestöä itäkeskuksissä sananmukaisesti oleskeluluvalla täyselätettävänä. Korkeahaitta-asteinen maahanmuutto saa nyt loppua! Piste.

Ei se kuitenkaan mihinkään lopu. Jokainen, myös Husein, tietää pan euroopplaisen tulevaisuuden: ghettoutuvat lähiöt, koulujen eriarvoistuminen, etniset jengit, white flight, rasistiset yhteydenotot.

pekka numminen

Ongelma ei ole maahanmuuttajien lapset per sē, vaan mistä kulttuurista lapset ovat.

Kyse on siis ketä ja mistä.

Kolme esimerkkiä maahanmuuttopolitiikasta:

1) Erinomainen: 1.0000.000 ahkeraa kristittyä filipiniläistä ja 20.000 muslimia Somaliasta

2) Keskinkertainen: 200.000 ahkeraa kristittyä filippiiniläistä ja 100.000 muslimia Somaliasta

3) Surkea: 2.000 ahkeraa kristittyä filippiiniläistä ja 20.000 muslimia Somaliasta.

Kyseiset maat ovat: 1) Saudi-arabia, 2) Iso-britannia 3) pölhölä

Sasu Ölander

Hieno valittelu keskustelu ilman maahanmuuttajien ääntä. Te olette pitkälti masentavia ja tuolla käytöksellä suomeen tulee varmasti ghettoja.
Tietnkään ghetto ei itsestään ole huono asia.

Toimituksen poiminnat