Husein Muhammed

"Paras islam-opas"

  • "Paras islam-opas"

VTT, tutkija Antero Leitzinger kirjoittaa Agricolan kirja-arvostelusarjassa Husein Muhammedin uudesta kirjasta Yhtä erilaiset - islam ja suomalainen kulttuuri*:

"Teini-ikäisenä irakinkurdina 1994 Suomeen muuttanut lakimies Husein Muhammed on tehnyt sen, missä puolisen tusinaa suomalaista akateemikkoa on päässyt hädin tuskin pintaa syvemmälle - kirjoittanut islamista kansantajuisen yleisesityksen, joka tuo esiin islamin monimuotoisuuden ja muslimien suhteen uskontoonsa käytännössä.

Kirjoittajan kunniaksi on sanottava, että hän erottuu edukseen välttämällä useimmat aiheeseen liittyvät myytit ja turhan poliittisen korrektiuden. Objektiivinen, kriittinen ja häpeilemättömän perisuomalainen asenne tekee kirjasta erinomaisen puheenvuoron maahanmuuttokriittiseen keskusteluun. Se arvostelee yhtä lailla islamisteja kuin islamofobejakin, jotka lietsovat toisiaan "epäpyhässä allianssissa" (s. 262-263) modernia suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa vastaan."

 

* Lue lisää

* Kirjan esipuhe

 

Kirja on jo myynnissä kirjakaupoissa ja myös lainattavissa kirjastoista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Jukka Pelkonen

Saako täällä mainostaa? No, ihan ok. Vaikuttaa kiinnostavalta tuo - täytynee lukaista.

J. Gagarin

Toivottavasti mahdollisimma moni islamfoobikko tutustuu teokseesi. Olen kuitenkin hiukan skeptinen sen suhteen ja varsinkaan sen suhteen lukevatko he sitä siinä tapauksessa avoimin mielin vai valmiiksi vastarinta-asenteella.

En ole tosin itsekään vielä lukenut sitä, joten tässä esittämäni perustuu intuitiiviseen arvioon siitä millainen kirja sisältö lienee.

siviili tarkkailija

Jos kirjassa väitetään islamistien (siis keitähän he ovat?) ja islamfoobikkojen (järjettömän pelon vallassa olevien) olevan jossain epäpyhässä alliansissa...ja vielä "suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa vastaan"...eiköhän tässä tullut ihan riittävästi kirjan tekijän omia naurettavia ja järjettömiä ennakkoluuloja.

Tuolla asenteellisuudella voi saada työpaikan vain sieltä, missä näennäispuuhastelu ja valmiiksipureskeltujen stereotyyppien pyörittely on osa veronmaksajien huijaamista. Eli vähemmistövaltuutetun poliittisesta suojatyökeskuksesta.

Suomessa on uskonvapaus mutta liian vähän uskossaan vapaita. Hussein todistaa että hän ei ainakaan ole. Jokainen klisee ja naurettava yleistyksen tiristys herutetaan viimeiseen pisaraan. Ehkä tästä kurjasta kirjasta tulee mamupolitiikan "totuuden aika". Merkit ovat vahvasti ilmassa.

Ps en ole lukenut sitäkään

Marja S

Kuka se kissan hännän nostaisi...

J. Gagarin

Tuo wanha sanonta (kukas sen kissan hente nosta jos ei hen itse henen hente nosta) sopii omakehuisiin yksilöihin, mutta tässä blogissahan on kyse myynninedistännästä, jollaista kaikki taitavat yrittäjät tai kauppiaat pyrkivät tekemään. En piikittelisi kirjoittajaa tuolla lauseella.

Seppo Hildén

Heh, Husein, onko kirjassa myös niitä hauskoja pilakuviasi?

Kari Timolavi

Puhutaan mistä asiasta hyvänsä, niin aina kannattaa kysyä: Kuka puhuu? Mikä on puhujan suhde kyseessä olevaan asiaan? Olisiko puhujalla jokin oma etu tai tavoite asiassa?

Ainakin tämä "blogi" toimii Husseinin ilmaisena mainoksena oman kirjansa myynnin edistämiseksi.
Entäpä kirjan sisältö?
Olisiko sieltä löydettävissä islaminuskoisen tavoitteita Islamin edistämiseksi?
Neutraalia tietoa sieltä tuskin löytää, sillä Islam ja maahanmuuttajuus ja nykyinen työpaikka tekevät kirjoittajasta omassa asiassaan esiintyvän agitaattorin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kannattaapa käydä lukemassa kirja niin ei tarvitse spekuloida.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kalevi, mitä järkeä on kirjoittaa jokaisen kommenttisi loppuun "Terveisin Kalevi Kämäräinen", kun nimesi näkyy muutoinkin jokaisessa kommentissasi?

Petteri Sahlsten

Kovasti haiskahtaa kirja propagandalta. Monikulttuuri ei ole hieno asia, ei vaikka kuinka joku Husein näin yrittää todistella. Monikulttuurisessa yhteiskunnassa syntyy kirkkaasti enemmän ongelmia kuin sillä mahdollisesti ratkaistaan. Länsimaiset arvot ollaan työntämässä romukoppaan vain, jotta Huseinin tapaiset oportunistit saavat tiristettyä elinkeinon itselleen tästä monikulttuurisuuden suuresta valheesta. Islam on täysin länsimaisten arvojen vastainen liike ja on omassa umpimielisyydessään avoin ainoastaan sosiaalisille tulonsiirroille ja ihmisoikeuksien polkemiselle. Äläpä kuule Husein yritä. Muslimit on ihmisiä siinä missä muutkin, mutta Islam on uskonnon lisäksi totalitaristinen aate. Ehkäpä koko vapaan demokraattisen maailman suurin vihollinen ikinä. Ihmiset, jotka haluavat oikeaa tietoa mitkä ovat islamin tavoitteet voivat lukea kirjan nimeltä: Muslim Mafia.

Edit: typot

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Lenin oli lakimies.
Husein Muhammed on lakimies, jonka maailmankuva ei ole täysin vapautunut arabisosialistisista myyteistä.

Jaakko Tiikeri

Ja täältä sitten koko arvostelu, Husein raukka oli työkiireiden keskellä "unohtanut" lainata muutaman mielenkiintoisen kohdan.

http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/...

"Ihmisoikeusjuristille ominainen sokea pakolaisten puolustelu nousee esiin kun kirjoittaja myöntää pakolaisilla olevan vaikeuksia työllistyä (s. 70-71), mutta ei uhraa riviäkään kahdelle ikävälle mutta loogiselle selitykselle: pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden joukossa on myös jonkin verran työtävieroksuvia tai muuten vain hankalia ihmisiä; osalla on myös mielenterveysongelmia joko kärsimänsä trauman tai lähtökohtaisesti vainoharhaisen luonteen vuoksi."

"Kirjoittajan maailmankuva ei ole täysin vapautunut arabisosialistisista myyteistä. Jos islamilaisen maailman demokratiavaje olisi "varsinkin Yhdysvaltain" syytä (s. 39), miksi demokratia on kuitenkin menestynyt parhaiten Yhdysvalloille ystävällismielisimmissä maissa kuten NATO-maa Turkissa, Marokossa ja Indonesiassa? Miksi "arabikevään" demokratialiikehdintä kohtasi kiivaimman vastustuksen amerikkalaisvastaisissa Libyassa, Syyriassa ja Iranissa? Eikö ulkomaailmasta kannattaisi syyllistää pikemminkin entisiä siirtomaaisäntiä - mukaan lukien Venäjä ja Kiina - jotka tukivat aikoinaan Euroopan suljetuinta maata Albaniaa, sittemmin kaaokseen ajautunutta Somaliaa sekä yhä maailman totalitaarisimpiin maihin kuuluvaa Uzbekistania ja Turkmenistania?"

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

4.5.2011 11:44 Pekka Lampelto:

Ei se ainakaan pahoja tapoja osoita, mutta siitä on pääteltävissä viestini päättyminen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Toimituksen poiminnat