Husein Muhammed

Uutta postia dosentti Tarvaiselta

Dosentti Kyösti Tarvainen Aalto-yliopistosta lähestyi 19.2.2011 pitkällä sähköviestillä kaikkia Vihreiden nykyisiä kansanedustajia. Tarvainen katsoi suureksi virheeksi, että Vihreiden kansanedustajaehdokkaina on myös muslimeja, kuten allekirjoittanut. Viesti julkaistiin kokonaisuudessaan tässä blogissa, jonka perusteella muun muassa Iltalehti, Hbl ja Uusi Suomi -verkkolehti tekivät aiheesta uutisen.

Nyt vihreät kansanedustajat ovat saaneet uuden, entistäkin pidemmän viestin (lähetetty 17.3.). Siinä Tarvainen toteaa lähestyneensä myös muita puolueita, jotta nämä eivät asettaisi ehdolle muslimiehdokkaita. Tällä hetkellä ainakin Vihreillä, Kokoomuksella, Keskustalla, SDP:llä, Vasemmistoliitolla ja RKP:lla on muslimiehdokkaita niin kuin myös maahanmuuttajataustaisia ei-muslimitaustaisia ehdokkaita.

Tarvaisen mielestä muslimit ovat uhka demokratialle. Hänen mielestään muslimeja ei pitäisi ottaa mukaan politiikkaan, koska heidän pyhä kirjansa Koraani on ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa. Tarvainen ei toisaalta halua estää esimerkiksi kristittyjen tai juutalaisten asettumista ehdolle eduskuntavaaleissa, vaikka myös Raamattu on - monelta osin paljon enemmän kuin Koraani - ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa. Myöskään muiden uskontojen pyhät tekstit eivät ole täysin riidattomia perustuslakimme kanssa.

Tarvainen ei halua kelpuuttaa minun kaltaista ehdokasta, vaikka olen sanonut ja kirjoittanut - ja Tarvainen on kyllä lukenut kirjoitukseni tarkasti - että uskonto ja valtio on pidettävä erillään toisistaan ja että Suomessa noudatetaan Suomen lakia.

En ole kuullut minkään muunkaan puolueen kenenkään muslimiehdokkaan olleen eri mieltä kanssani tästä asiasta. Sen sijaan moni ei-muslimitaustainen ehdokas sen sijaan ei suostuisi esimerkiksi kirkon ja valtion erottamiseen kokonaan toisistaan.

Tarvainen väittää kirjeessään myös, ettei vaikeista asioista ole haluttu keskustella muslimien kanssa. Tarvaisen ensimmäisen kirjeen tultua tämän blogin kautta julkisuuteen, häntä pyydettiin muun muassa suoraan lähetykseen Tuomas Enbusken radio-ohjelmaan. Tarvainen ei kuitenkaan suostunut ohjelmaan väittelemään kanssani. 

Tarvainen oli tarkoitus kutsua myös toukokuun lopussa pidettävään Maailma kylässä -tapahtumaan väittelemään kanssani politiikasta ja uskonnosta. Hänen kieltäydyttyä radio-ohjelmasta syytä ilmoittamatta katsottiin, että hän olisi tuskin sen enempää suostunut suuren yleisön eteen.

Tarvaisella on ollut mahdollisuus myös jatkaa keskustelua Helsingin Sanomissa, kun vastasin hänen virheelliseen tai harhaanjohtavaan tilastokikkailuun. Tarvainen ei kuitenkaan suostunut tähänkään.

Tarvaisella on vaikea vainoharha ja kammo muslimeja kohtaan. En usko voivani parantaa niitä. Sen sijaan tavallisilla kansalaisilla on oikeus tietää, mitä mieltä olen suomalaisena poliitikkona ja suomalaisena muslimina valtion ja uskonnon välisestä suhteesta. Siihen liittyen kotisivuiltani löytyy runsaasti kirjoituksia:

http://www.husein.fi/kirjoituksia.html

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

J. Gagarin

Tämänpäiväisessä Helena Erosen blogin eräässä kommentissa peräänkuulutettiin Suomeen muuttaneen muslimin haastattelua homoseksuaalisuudesta. Punaisena lankana tuossa kommentissa oli olettamus, että kukaan muslimi ei moiseen haastatteluun tohtisi antautua, koska se on liian arka aihe.

Onko sinulla tähän mitään kommentoitavaa?

Husein Muhammed

Olen ydinperheessä elävä heteroseksuaali. Haluan kuitenkin myös homoille täydet oikeudet avioliittoon ja adoptioon. Ja ainakin Ruotsin suomenkielinen radio on haastatellut minua aiheesta, samoin YleX (muistaakseni).

Ja toisaalta: vaikka joku muslimiehdokas olisi tästä eri mieltä kanssani, saako häntä silti poissulkea politiikasta? Eihän niin tehdä muunuskoisille tai uskonnottommillekaan.

Mika. H

""Ja toisaalta: vaikka joku muslimiehdokas olisi tästä eri mieltä kanssani, saako häntä silti poissulkea politiikasta? Eihän niin tehdä muunuskoisille tai uskonnottommillekaan.""

Ei tietenkään. Kunhan kanta tulee tasapuolisesti selväksi.

Aamusella kuuntelin radio rockista miten kristillistä kaveria haukuttiin heidän homovastaisuudesta. 15 minuuttia myöhemmin päiviteltiin, että miten muslimivastaisuus lisääntyy. Olen käsittänyt, korjaa jos olen väärässä, että uskontosi on melkoisen homokielteinen.

Voisiko siis muslimivastaisuuden kasvu johtua osittain uskonnon homokielteisyydestä?

Tarvaisen touhut ovat typeryyttä.

Husein Muhammed

Mika H., muslimivastaisuus on Suomessa suurinta persujen ja kristillisdemokraattien parissa samalla kun nämä ryhmät ovat myös kaikkein homokielteisimmät. Eli EI, muslimivastaisuus ei johdu muslimien mahdollisesta homovastaisuudesta.

Veikko Pohja

Ai että kun homokielteisyyttä esiintyy samoissa piireissä joissa esiintyy myös muslimikielteisyyttä, ei muslimikielteisyys missään voi johtua edes osittain muslimien homokielteisyydestä ?!?

No toisaalta, jos joku haluaa korruptoida oman bloginsa keskusteluosiota älyllisellä epärehellisyydellä, niin omapa on asiansa. Ehkä se on sitä keskustelukulttuurin rikastumista.

Joni Pelkonen

Tarvaisella on selvästikin poliittinen agenda joka ei hetkahda järkiselityksistä. Tällaisten tyyppien kohdalla kannattaa miettiä mitä he *eivät* vastusta, ja sieltähän se kannatuksen kohde löytyykin. Olisi toki reilumpaa suoraan myöntää kannattavansa jotakin junttikonservatiivia persuehdokasta, mutta sillähän tekisi vain itsensä naurettavaksi.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Tervetuloa

Vaalitentti torstaina 31.03.2011 Klo 18.00-20.00
Kouvolan kansalaisopisto
Salpausselänkatu 38

Juontaja somalialaissyntyinen Nur Abdi

Toivomme osallistujia jokaisesta eduskuntapuolueen ehdokkaista, mielummin syntyperäisiä suomalaisia.

Järjestäjänä Maassa Maan Tavalla ry

Yhteistyössä Kouvolan maahanmuuttokoordinaattori Satu Kurrin kanssa.

Informaatio kuka tulee, ja tiedotamme medialle.

Maassa Maan Tavalla Ry
Van Wonterghem Freddy

Erkki Mikkonen

Suomen valtio- ja lainsäädäntö on syntynyt kristillisen kulttuurin myötävaikutuksella, mutta Raamattu ei ole Suomen lain perusta millään tavalla. Myöskään tiettävästi esim. Talmud ei ole Israelin valtion lainsäädäntöä, toisin kuin Koraani on useimpien islamilaisten valtioiden lainsäädännössä mukana. Missään länsimaisessa valtiossa lakia ei lueta Raamatun mukaan. Jos islam olisikin vain tavallinen uskonto kuten esim. Suomen tataareilla, siitä ei olisi kenelläkään mitään haittaa. Mutta islam on muutakin, se on myös totalitaarinen poliittinen ideologia, kuten marxismi-leninismi ja kansallissosialismi. Kaikenlainen uskonnollinen fundamentaalisuus (myös kristitty) yhdistettynä polittiseen toimintaan vaarantaa ihmisen terveyden ja hyvinvoinnin. Sitä vastaan on voitava taistella ilman leimautumista rasistiksi tai äärijoukkioksi. Blogisti Husein Muhammed edustaa hyvin maltillista islamia, eikä mielipiteillään ole uhka demokratialle mitenkään. Joistakin asioista olen hänen kanssaan täsmälleen samaa mieltä, joistakin en ollenkaan, ja niin kuuluu demokratiassa ollakin. Kritiikki kuuluu myös demokratiaan, myös uskonnon kritisoiminen, eikä sitä saa keneltäkään ottaa pois, ei Tarvaiseltakaan.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Tarvainen on kyllä vaaraksi suomalaiselle demokratialle.

Suomalainen demokratia on niin demokraattista, että se mielipiteenvapauden tasolla sallii itsensä tuhoamiseen tähtäävät mielipiteetkin. Yritykset painostaa syrjimään jotain henkilöä tai viemään hänen kansalaisoikeutensa mielipiteen, kielen tai uskonnon takia, ei ole pelkkä mielipide. Käsittääkseni se on rikollista.

Parasta demokratian puolustamista tässä tapauksessa on tietysti äänestää Husein Muhammed eduskuntaan!

Erkki Mikkonen

Timo Elonen nyt hieman liioittelee. Tarvainen tuskin on vaaraksi kenellekään. Jos hän on syyllistynyt johonkin rikokseen, niin varmaan joutunee silloin vastaamaan siitä. Tarvainen on esittänyt mielipiteensä, jolla tuskin on mitään vaikutusta mihinkään. Hänen mielipiteensä ehdokkaiden bannaamisesta uskonnon takia on tietenkin omituinen, mutta mielipide kuitenkin. Demokratia todella sallii mielipiteenvapauden tasolla jopa demokratian tuhoamiseen ja jopa pahempaan liittyvät mielipiteet, kuten esim. marxismi-leninismin, vihreän linkolalaisuuden ja poliittisen islamin. Kaikkia näitä saa toivon mukaan myös vastustaa joutumatta hallintokoneiston tukahduttamistoimenpiteiden kohteeksi. Suomessa on nyt huolestuttava suuntaus kohti yhä säänneltyä ja urkkijamaista yhteiskuntaa, jota eturivissä ajavat Husein Mohammedin puoluetoverit.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Mitään ei tapahtunut. Entäpä, jos vihreät tuon hurahtaneen dosentin vaatimuksesta olisivat tiputtaneet Huseinin ehdokaslistaltaan? Kyse ei olisi ainoastaan Huseinin oikeuksista, vaan demokratiasta, ääestäjienkin oikeuksista.

Voisinko minä ilmoittaa poliisille (mielipiteenäni), että Erkki Mikkonen on vaarallinen naapurustolleen ja ilmeisesti mielenvikainen, josta syystä hänen ampuma-aselupansa (tai ajokortti ym.) olisi peruttava? Eikä aselupa ole edes ihmis- tai kansalaisoikeus.

Erkki Mikkonen

Jos vihreät olisivat pudottaneet Muhammedin listoiltaan Tarvaisen viestin takia, vastuussa olisivat nimenomaan silloin vihreät itse. Se olisi ollut heidän valintansa. Tarvainen ei ole tehnyt mitään rikosilmoitusta poliisille kenestäkään ehdokkaasta (minun tietääkseni). Aiheettomia rikosilmoituksia tehdään varmasti joka viikko vaikkapa vain kiusanteon vuoksi. Se on jo isompi asia kuin pelkkä mielipide, kuten varmaan ymmärrät, kun asiaa ajattelet.

Toimituksen poiminnat