Husein Muhammed

Epätasa-arvo on epäsuomalaista

  • Epätasa-arvo on epäsuomalaista

Perussuomalaisten vaaliohjelman sivulla 41 ehdotetaan:

"Itsenäisesti asuvalle oleskeluluvan saaneelle turvapaikanhakijalle maksettavan tuen määrää pitää alentaa, niin että se olisi korkeintaan 50% normaalista toimeentulotuesta."

Helsingin Sanomien kysyessä 5.3.2011 varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala vahvistaa, että puolueen tavoite on muuttaa yhdenvertaisuuslakia: ”Jos on ulkomaalainen ja oleskeluluvalla, se on eri asia kuin kantasuomalainen.” 

Saarakkala tarkentaa HS:ssä, että kyse olisi nimenomaan jo oleskeluluvan saaneista maahanmuuttajista, ei turvapaikanhakijoista, joiden turvapaikkahakemus on vielä kesken.  

Pyrkimys muuttaa yhdenvertaisuuslainsäädäntöä on pieni yksityiskohta, mutta periaatteellisesti tärkeä.

Nykyinen yhdenvertaisuuslaki soveltaa samoja pelisääntöjä kantasuomalaisiin Suomen kansalaisiin, uussuomalaisiin Suomen kansalaisiin ja oleskeluluvalla asuviin ulkomaalaisiin, kaikilla on kotikuntansa asukkaina sama asema. 

Nyt perussuomalaiset haluavat luoda kahdet pelisäännöt, syntyperästä riippuen. Varapuheenjohtaja Saarakkala menee pidemmälle kuin vaaliohjelma, hän erottelee myös kantasuomalaiset Suomen kansalaiset muista kansalaisista ja vaikka se olisikin lipsahdus, ilmaissee, mitä hän todellisuudessa ajattelee. Perussuomalaiset haluavat laillistaa epäyhdenvertaisuuden.

Yhteiskuntaa horjuttaa pahiten, jos uskoa kelvolliseen tulevaisuuteen ei ole. Tulevaisuuden uskon puuttuminen altistaa huonoille ratkaisuille, niin kantasuomalaiset kuin maahanmuuttajat. Uskoa luodaan ennen kaikkea mielikuvien kautta. Vastakohta epätasa-arvon laillistamiselle on kertoa, että Suomi on reilu ja tasa-arvoinen maa, jossa ihmiselle annetaan samat mahdollisuudet , syntyperästä riippumatta.  

Kaksien pelisääntöjen soveltaminen on myös epäilyttävä poliittinen viesti: On hyväksyttävää järjestää pikkukiusaa tietyille ihmisryhmille. Jos tälle tielle lähdetään, se ei lopu pikkukiusaan, eikä maahanmuuttajiin. 

Epäyhdenvertaisuuden laillistaminen on pullon paha henki. Kun sen kerran päästää irti, sitä ei saa takaisin pulloon.  Raja on vedettävä nyt.

 

Lisää pilakuvia osoitteessa:

www.husein.fi/pilakuvia

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Lalli Laaksonen

Rajana on Suomen kansalaisuus. Direktiivi Ey 2000/43 (KVG) sallii nimenomaan ko. jaon.

Nythän suomenruotsalaiset perustelevat omia erityisetujaan sillä, että he ovat muka asuneet täällä kauemmin kuin karjalaiset, venäläiset, romanit ja todella kauemmin kuin somalit.

Ruotsaalaisten perustelu on laiton. Siksikin kaksikielisyys ja pakkoruotsi on lakkautettava ja ruotsalaisuus samalle viivalle irakilaisten kansssa.

Etkö, Husein, voisi ruveta ajamaan Suomen kansalaisille vapauksia. Tukesi voisi kasvaa merkittävästi.

Husein Muhammed

Lukisit ensin sen direktiivin ennen kuin viittaat siihen.

Direktiivihän sanoo, että maahantulon kontrollointi ja oleskelulupakäytännöt sekä tiettyyn työhöön ja ammattiin pääsyn kontrollointi kansalaisuuden perusteella eivöt ole syrjintää. Muilta osin syrjintäkieltoa tulee soveltaa myös kolmansien maiden kansalaisiin.

Tämän nyt sanoo arkijärkikin: tavallisen kotikuntalain alaisen kuntalaisen, jolla on kuntalaisen oikeudet ja velvollisuudet, tulee olla millä tahansa palveluluukulla yhdenvertaisessa asemassa muihin kuntalaisiin nähden, vaikka hänellä olisikin jonkin muun valtion kansalaisuus.

Direktiivin kohta:

(13) Koko yhteisössä olisi kiellettävä tämän direktiivin soveltamisalaan kuuluva kaikenlainen rotuun tai etniseen alkuperään perustuva välitön tai välillinen syrjintä. Syrjintäkieltoa olisi sovellettava myös kolmansien maiden kansalaisiin, mutta se ei koske kansalaisuuteen perustuvaa erilaista kohtelua eikä rajoita niiden säännösten noudattamista, jotka koskevat kolmansien maiden kansalaisten maahantuloa, oleskelua ja työhön ja ammattiin pääsyä.

Jorma Niloven

"Syrjintäkieltoa olisi sovellettava myös kolmansien maiden kansalaisiin, mutta se ei koske kansalaisuuteen perustuvaa erilaista kohtelua..."

Eli on ihan direktiivin mukaista kohdella ihmisiä kansalaisuuden perusteella eri tavoin.

Lalli Laaksonen

Jorma Niloven jo vastasi.

Husein, olet erityisessä toimessa, jossa yhdenvertaisuussäännöksiä ei tule tulkita yksipuolisesti. Tosin rouva Biaudetin virassa olo jo todistaa, että teillä päin ei ole oikeudenmukaisuudesta eikä lain noudattamisesta mitään aikomustakaan.

Jätit vielä vastaamatta, miksi sallit ruotsinkielisille ylimääräisiä etuja muita vähemmistöjä vastaan (ja suomalaisia vastaan).

Jorma Niloven

En oikein ymmärrä tuota tasa-arvopointtiasi.

Ei Suomi voi kovin pitkään jatkaa vanhasta maailmasta tulevalla asumisperusteisella tukijärjestelmällä, jossa jokainen Suomessa asuva saa samaat tuet pelkästään siksi että asuu täällä.

Pitäisi luoda järjestelmä, jossa sosiaaliturvaan tavallaan kasvetaan sisään siten, että täysi sosiaaliturva saavutetaan vaikkapa viiden työvuoden jälkeen tms. Tätä on itse asiassa esittänyt Osmo Soininvaara blogissaan muutama vuosi sitten.

http://www.soininvaara.fi/2009/07/17/sosiaaliturva...

"Olisi paljon parempi, että ne, jotka nyt on pakotettu käyttämään turvapaikkamenettelyä väärin, pääsisivät nykyistä helpommin maahan töihin, mutta sosiaaliturvan varaan pääseminen tehtäisiin vaikeammaksi. "

Pitääkö nyt sitten Soininvaaraa sanoa epätasa-arvon kannattajaksi?

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Muhammed on Timo Soinin paras vaalityöntekijä!

Ari Laine

Harkinnanvaraiset toimeentulotuet eivät koske suomalaisia, tämä osoitus tasa-arvosta jota Virheet totuttavat, maahanmuuttobisneksen todelliset kustannukset olisi jo korkea aika ottaa esiin, niiden piilottelu ja maan tapa tasa-arvossa kun toiset nyt vaan on tasa-arvoisempia kuin toiset on loputtava!
Myös ikävistä tosiasioista on voitava keskustella, tuo sinun piirroksesi näyttää erittäin hyvin säästettyjen sukupolvien tilanteen, realiteetti kun ei voi omalla toiminnallaan parantaa tulevaa elintasoaan, on kestämätön!
Maassamme muhii pinnan alla niin monia todella ikäviä asioita, että maahanmuuttajien niskaan ohjattu synkistely on jäävuoren huippu!

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Epätasa-arvo on täysin suomalainen(kin) ilmiö. Katsokaa vaikkapa julkista sektoria, on kiintiöitä, on positiivista syrjintää, on puoluepoliittisten perustein suosimista, on sukupuolen tai etnisin perustein hylkimistä.

Oliko Eva Biaudetin kohtelu tasa-arvoinen? Onko tasa-arvoa, että kaikissa tasa-arvoyksiköissä on naisenemmistö?

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Eikö tämä ole jo jossain todettukin että Suomea mainostetaan maaksi missä elämä on ilmaista? Suomi on reilu maa syntyperästä huolimatta ei vaan pidä paikkaansa enää oman kansalaisen kohdalla. Niin kauan kun meillä on täällä vanhusten huolto retuperällä, köyhät lapsiperheet, paheneva asunnottomuus, EU leipäjonot, tämä ei ole mikään tasa-arvoinen maa.
Minä en kykene kikkailemaan millään tavalla Suomalaisessa sosiaalitoimistossa, vaikka olen anonut monen monta kertaa lapselleni edes suksia, tai vaaterahaa, ruokarahaa, minut on pakotettu muuttamaan pienempään ja halvempaan asuntoon, jonka jälkeenkään ei ole tullut mitään toimeentuloturvaa. Ei vaikka realistiset tulot ei riitä perustoimeentuloon, sosiaalitoimistot vähentävät vain menojaan ja noudattavat yhä kiristyviä normejaan siten ettei ole mitään mahdollisuutta saada edes sitä viimesijaista toimeentuloturvaa.
Naurattipa tosi paljon kun tarvitsin lapselleni silmälaseihin rahaa, sitä kun ei ole alle mahdollista meikän tuloista ostaa, piti alkaa lastensuojelun asiakkaaksi. Naapuriperheessä lapsilla on silmälasit ja erilaiset kuosit, toiset koulutunnille ja toiset pihaleikkihommiin, pyörät on kahdenlaiset, temppupyörät ja citypyörät, sukset ja lasketteluvälineet. Mä oikeasti saan pakolaisperheeltä pieneksi jääneitä merkkivaatteita joskus jos uskallan pyytää, yleensä niistä pitää myös maksaa vaikka he ovat ne saaneet itselleen ilmaiseksi.

Liisa Kärki SÄHKÖPOSTIVIESTINNE 15.10.2010

Hyvä Liisa Kärki

Kiitos kirjeestänne, jonka ministeri Rehula on siirtänyt minulle.
...Näette kirjeessänne useita epäkohtia toimeentulotuessa. Pidätte lakia
perustuslain hengen vastaisena, koska se ei täytä vaatimusta elintasosta jokaei poikkea liiaksi keskimääräisestä. Moititte tukimenettelyä kaavamaiseksi.

Kunnat eivät halua myöntää harkinnanvaraista tukea, eikä asiakkaita auteta eteenpäin. On asetettu automaattisesti toteutuvia vuokranormeja, eikä asumistuen jälkeen maksettavaksi jäävää vuokraa saa juuri koskaan kokonaisuudessaan toimeentulotukena.

Huomioitte, että toimeentulotukilaki on tehty väljäksi kuntien soveltaa, mutta asiakaslähtöisyyden sijaan kuntien harkinta tavoitteleekin menosäästöjä. Toimeentulotuen asiakas joutuu pakon edessä muuttamaan halvempaan asuntoon tai maksamaan itse tuestaan osan korkeiksi katsotuista asumismenoista.

Moititte perustoimeentulotuen alhaisuutta suhteessa nouseviin elinkustannuksiin. Moititte myös, ettei ministeriöni kuntien käyttöön laatimaa opasta toimeentulotuesta kunnissa huomioida.

Pyydätte ohjeistamaan sosiaalilautakunnat uudelleen niin, että köyhyyttä ja syrjäytymistä ehkäistään myös harkinnanvaraisen ja ehkäisevän toimeentulotuen avulla.

Kirjeessänne on paljon painavaa asiaa ja oikeaan suuntaan. Viime viikkoina toimeentulotuki on ollut myös Eduskunnassa monen kipakan keskustelun aiheena. Uskon että niistä on hyötyä, koska myös tätä järjestelmää on uudistettava. Tärkeintä on ylläpitää työllisyyttä ja saada ensisijaisia etuuksia kohdalleen.

Se ei mitenkään estä korjaamasta toimeentulotuen epäkohtia. Tämän hallituksen aikana toimeentulotukeen on lisätty lakimuutoksella palvelutakuu: tukipäätös on saatava viimeistään viikossa ja sosiaalityöntekijän ja sosiaaliohjaajan puheille on päästävä samassa ajassa. Lähes joka toisen tuensaajan tuki nousi kun siirryttiin yhtenäiseen perusosaan koko maassa. Tukea on tarkistettu
indeksikorotuksin. Pienet työtulot eivät vähennä toimeentulotukea.

Pyysin kirjeestänne huomioita ministeriön virkamieskunnalta.
Toimeentulotukilain synty juontuu suoraan 1995 perusoikeusuudistuksesta, ja perustuslakivaliokunta punnitsi toimeentulotukea tuolloin tarkoin. Toimeentulotuella varmistetaan jokaisen oikeus välttämättömään toimeentuloon, ja olette oikeassa siinä että toimeentulotukijärjestelmä
n avulla todella pyritään turvaamaan myös sosiaalisesti hyväksyttävää elintasoa, mikä on
useimmissa tapauksissa enemmän kuin välttämätön toimeentulo.

Tarkoitus ei ole silti ollut, että toimeentulotuki kattaisi työttömyys- tai
sairausvakuutusturvan alueen. Käytännössä kuitenkin toimeentulotuella on jatkuvasti jouduttu täydentämään perustoimeentulon turvaa, etenkin työttömyysturvaa. Toimeentulotuessa on myös vahva erityismenojen kattamiseen tarkoitettu osio,täydentävä toimeentulotuki, ja erikseen itsenäistä elämää edistävä ja syrjäytymistä ehkäisevä osio.

On valitettavaa, että näihin menoihin kunnat osoittavat vain noin kymmenesosan tuen kokonaiseurosummasta. Tähän ikävään seikkaan on ollut kovin vaikea puuttua ministeriön toimeentulotukioppaan keinoin, vaikka se antaa päteviä esimerkkejä tuen mielekkäälle käytölle.

Ehkä Teillä olisi rohkeutta haastaa näin vaalien alla puolueita julkiseen
keskusteluun tästä aiheesta Lahdessa?

Toimeentulotukiopas vaikuttaa Teille tutulta. Sitä ollaan uudistamassa tänä keväänä. Asiakaslähtöisyys ja inhimillinen asiakastyö on luvattu siinä ottaa paremmin esille kuin nyt.

Toimeentulotukilaki perustuu vahvasti siihen, että kunnassa kyetään
harkitsemaan oikein asiakkaan tuentarve. Jos asiakas on tyytymätön saamaansa kirjalliseen päätökseen, hän voi hakea oikaisua sosiaalilautakunnalta. Tämä vastaa paikallisen demokraattisen päätöksenteon tarkoitusta. Jos lautakunta havaitsee esimerkiksi oikaisuhakemusten perusteella epäkohtia kunnan
toimeentulotukikäytännöissä, se pyrkii korjaamaan ne. Tämä on poliittisen keskustelun ja päätöksenteon asia, joka aivan varmasti kiinnostaa kaikkia kunnassa toimivia puolueita.

Jos asiakas on tyytymätön myös lautakunnan päätökseen, hän voi hakea oikeutta valittamalla hallinto-oikeuteen.

Jokaisessa kunnassa toimii sosiaaliasiamies, joka auttaa oikaisunhaussa ja valituksissa.

Jos kuntalainen katsoo jonkin menettelyn lainvastaiseksi, epäasianmukaiseksi tai virheelliseksi, tai jos järjestelmät eivät toimi tai velvollisuuksia laiminlyödään, hän voi toimittaa aluehallintovirastolle (entinen lääninhallitus) vapaamuotoisen kantelun.

Asumismenot otetaan toimeentulotukilain mukaan huomioon "tarpeellisen suuruisina''' (lain 7 b §). Mainitsemassanne toimeentulotukioppaassa käsitellään luvussa 6.5.2 asumismenojen harkintaa. Ministeriö korostaa oppaassa, että kohtuullisuusharkinnan tulisi olla väljempi kuin asumistuessa noudatetun harkinnan, ja että menot otetaan huomioon todellisen suuruisina jos hakijalla
ei ole tosiasiallista mahdollisuutta saada paikkakunnalta asuntoa joka vastaisi asetettua kohtuullisuusrajaa.

Toimeentulotuen perusosan riittämättömyys on ollut usein esillä. Tuen reaalinen taso oli 1990-luvun puolivälistä vuoteen 2009 selvästi alemmalla tasolla kuin 1990- luvun alussa, vaikka tuki on sidottu kansaneläkeindeksiin. Vasta nyt on saavutettu vuoden 1990 taso (SATA-komitean muistio). Samaan aikaan esimerkiksi
täyden kansaneläkkeen ja työttömän peruspäivärahan reaalitaso on noussut yli kymmenen prosenttia.

Ministeriö on selvittämässä perusosien riittävyyttä etenkin lapsiperheiden osalta yhdessä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa. Tietoa odotetaan myös perusturvan arviointityöryhmältä jo maaliskuun alussa.

Parhain terveisin
Paula Risikko
peruspalveluministeri, TtT

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Siis minulla ei ole henk.koht. sen enempiä katkeruuksia jos mamu saa harkinnanvaraisia, haluaisin vain tasa-arvoa siihen että minäkin saisin nyt kun olen tipahtanut sairauden takia köyhyysloukkuun. Sentään koko elämäni tehnyt tässä maassa töitä ilman mitään toimeentuloturvia.

Visa Oksa

Täytyy sanoa, että pidän kirjoitustavastasi, ajattelustasi ja mielipiteistäsi. Ajat hyvää asiaa.

Kuitenkin, kun olet hyvin vahvasti maahanmuuttajien edustaja, tietysti, niin haluaisin kysyä miten näet tulonsiirrot kokonaisuutena? Oletko muun Vihreän liikkeen tavoin perustulon kannalla? Sehän ratkaisisi yhdenvertaisuuden toteutumisen myös muiden ryhmien osalta: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät. Minun mielestäni myös maahanmuuttajien edunvalvojien tulisi ehkä painottaa tätä mallia, sillä se olisi aitoa yhdenvertaisuuden edistämistä.

Lisäksi olen jo hetken miettinyt, että miksei kukaan maahanmuuttajien edustaja ole kaivanut jostain tilastotietoa esiin siitä, kuinka paljon maahanmuuttajat maksavat verotuksessa suomelle? Olisi hauska verrata tuota lukemaa aiheutuneisiin kuluihin.

Husein Muhammed

Tilastoja löytänyt esim. Tilastokeskukselta.

Kannatan perustuloa ja olen sitoutunut kaikkiin muihinkin Vihreiden arvoihin ja pääteemoihin.

Visa Oksa

Hienoa kuulla. Tarkoitin tilastotiedolla siis sitä, että kuinka paljon maahanmuuttajiin lukeutuva ihmisryhmä maksaa veroja suomeen. Mielestäni esimerkiksi perussuomalaisten jatkuvasti jauhama kanta "maahanmuuttajat maksavat suomelle sen ja sen verran" on argumentointivirhe. Jonkun pitäisi näyttää tiukkaa faktaa siitä, että myös maahanmuuttajat maksavat veroja suomelle ja näin maksavat omaa osaansa yhteiskunnasta.

Kaikille meille suomalaisille ei riitä, että argumentoitte asiaa sanomalla, että niin on eettistä toimia, vaan esim perussuomalaisuus osoittaa sen, että asiat ovat mustavalkoisia ja heidän näkökulmastaan te kirjoitatte valitettavasti välillä sillä valkoisella joka ei heille erotu.

Jorma Niloven

Minustakin olisi kiva kuulla noita lukuja, joita Sinulla ilmeisesti on saatuna Tilastokeskukselta. Ettei menisi aina tosiaan puhumiseksi siitä, paljonko mamu maksaa yhteiskunnalle, vaan joskus esitettäisiinkin lukuja että paljonko mamu maksaa veroja.

Pistäisitkö tietoja tännekin.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Maahanmuuttajien maksamat tuloverot voi jokainen vaikka itse laskea. Tutkimuksia on tehty tuloveron ja sosiaalisen tulonsiirron suhteesta, ja tulokset kertovat ainakin sen, että mitä kauemmin maahanmuuttaja on maassa asunut, sitä positiivisempi on maksettujen verojen/ saatujen sosiaalisten tulonsiirtojen erotus. Välilliset verot ovat tietysti mahdottomia laskea maahanmuuttajien osalta erikseen.

Menopuli onkin aika mahdoton mm. määrittelykysymysten vuoksi. Olen usein viitannut Raimo Ilaskiven ja Sulo Aittoniemen 90-luvun puolivälissä tekemiin laskelmiin, joissa kumpikin hyvin maahanmuuttovastaisena tunnettu poliitikko sai hyvin erilaisen luvun. Tuloja ei huomioitu. Aittoniemen mukaan maahanmuuttaja maksoi yhteiskunnalle lähes 400 000 mk/v. Ilaskiven luku oli hiukan yli 8 000 mk/v.

Tuomo Kankkunen

On käsittämätöntä, että merkittävän puolueen puheenjohtajistoon kuuluva ja lainsäätäjäksi pyrkivä Saarakkala ei tunne, tai ei ymmärrä Suomen voimassa olevaa perustuslakia.

Siellä on selkeä samanarvoisuuspykälä, jonka mukaan meillä on pidettävä kaikkia ihmisiä samanarvoisina ja ihmisarvoa loukkaamattomana.

On vielä muistettava, että täällä syntyvät lapset ovat Saarakkalan mainitsemia kantasuomalaisia.

Muistetaan myös kansainväliset sopimukset joihin olemme sitoutuneet:

http://www.fredman-mansson.fi/yknioj.htm

Jorma Niloven

Kai tiedät, että Eduskuntaan mennään säätämään lakeja, tarvittaessa jopa muuttamaan vanhoja lakeja?

Siksi toisekseen, ei kenelläkään ole subjektiivista oikeutta suomalaiseen perusturvaan, jos me toisin päätämme. Voimme ihan hyvin säätää lait niin, että perusturvan piiriin pääsisi esim vain syntymällä tai tekemällä muutaman verollisen työvuoden ensin.

Tällaista mallia on esittänyt myös Soininvaara.

Pohjan Akka

No, kunhan vaalit ovat ohitse, päästään tällaisista höpinöistä.
Valta on demokratiassa enemmistöllä.

Tuomo Kankkunen

Tuskimpa Soininvaara on tuommoista esittänyt ?

http://www.fredman-mansson.fi/yknioj.htm

Sitä paitsi nopeasti ikääntyvä Suomi tarvitsee jo parin lähivuosikymmenen aikan satojatuhansia uusi käsipareja ja aivija.

Maailmalla on miljardi nuorta, joilla ei ole tulvaisuuden toivoa.

Voitaisiinkohan nämä asiat uhdistää ?

Yksi keino löytyy täältä:

http://tehtavasuomelle.fi/ sivu 62

Kaikki hyötyisivät

Jorma Niloven

Missäs kohtaa YK:n ihmisoikeusjulistusta sanotaan että kaikilla on yhtäläinen oikeus Suomen perusturvaan?

Jorma Niloven

Niin ja Soininvaara nimenomaan on esittänyt blogissaan että oikeus sosiaaliturvaan kehittyisi asteittain eikä sitä saisi suoraan vain muuttamalla tänne.

Tuomo Kankkunen

Se sanotaan jo Suomen perustuslaissa !

Jorma Niloven

"14.3.2011 13:15 Tuomo Kankkunen uusi 0 pistettä
Se sanotaan jo Suomen perustuslaissa !"

Ja missäköhän pykälässä niin todetaan?

Luuletko, että pykälä yhdenvertaisuudesta jotenkin sisältäisi sossutuet?

Mietis uudelleen.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Tuossa oli aika monta asiaa mitä olen toteuttanutkin, tehtävä suomelle tehtävissä siis. Naapureiden kanssa , auttanut lähimmäisiä, tässä ihan asuinalueen asukkaita, talkoita järkännyt, juhlia sun muuta. Näihin vaan väsyy kun yksin kaikkea järkkäilee..Hissipuhettakaan ei tarvi valmistella se tulee ihan luontaisesti.

Toivotan jokaisen uuden asukkaan tervetulleeksi...siihen se sitten erään asukkaan kohdalla kompastuikin. Tämä naapuri katsoi että vikittelen hänen miestään kun puhuin suomen kielellä, tämä toinen ei millään tavalla antanut mitään sanaa että millä kielellä hän kommunikoi. Myöhemmin selvisi että jotain vietkongia..siitä alkoi mieletön alamäki, naapuri hyökkäili kimppuun ja häiriköi niin kauan kunnes minun oli pakko muuttaa pois. Löin oveni säppiin ja katson vastedes hyvin tarkkaan ketä puhuttelen..

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Tuomo Kankkunen,

Asia on hoidossa, Suomi on kaikessa hiljaisuudessa sitoutunut EU:n yhteiseen pakolaispolitiikkaan. Erään laskelman mukaan rikkaampi Saksa ottaisi noin 16 tuhatta pakolaista vuosittain ja Suomi noin 20 tuhatta. Englanti ottaisi 9 tuhatta ja Espanja 26 tuhatta. Nämä luvut koskevat käsittääkseni vain laittomia pakolaisia, tavanomaisten turvapaikanhakijoiden lisäksi.

Täältä enemmän tietoa:
http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2011/03...

Tuomo Kankkunen

Anteeksi nyt, mutta höpö höpö, Elina.

Urbaanilegenda taas kerran !

Politiikassa on vaarallista kiihoittaa ihmisiä ennakkoluulojen pohjalta ja luoda uhkakuvia, joita ei ole olemassakaan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ei nämä ole ennakkoluuloja. Ihan tuoretta tietoa. Yritä olla kiihottumatta:)

EU:n mietintö heinäkuulta 2010:
http://www.statewatch.org/news/2010/nov/eu-com-fin...

YLE A-Eurooppa: Yhteinen pakolaispolitiikka (12.3.2011)
http://mediaseuranta.blogspot.com/2011/03/yle-euro...

Tuomo Kankkunen

Kerran vielä Elina !

Missään ei ole tehty tuommoista "sitoumusta" - ei yhtään missään.

On todellakin halpahintaista kiihoittaa kansalaisia ennakkoluulojen pohjalta ja luoda uhkakuvia, joita ei ole olemassakaan.

Meillä suomalaisilla ei ole mitään pelkäämistä:

http://mediaseuranta.blogspot.com/2010/11/savon-sa...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Hyvä Tuomo!

Tuskin kukaan maahanmuuttajia pelkää, en ainakaan minä. Kyse on yhteiskunnan rakenteellisesta ja demografisesta muutoksesta, jätti-perestroikasta, johon vaikuttaa maahanmuuton laatu ja määrä oleellisesti. Siksi tätä keskustelua käydään.

Ilari Kerttuoja

@Tuomo Kankkunen:

Anteeksi nyt vain. Perustatko todellakin väitteesi sille, että maahanmuutto ei ole uhka, todellakin tuolle mediaseuranta-blogissa olleen maahanmuuttajan (eli asianosaisen) blogikirjoitukseen?

Oletko todellakin sitä mieltä, että tuosta EU:n julkaisemasta dokumentista ei saa keskustella ja se on puolestaan mielikuvituksen tuottamaa mielipidekirjoittelua?

Jos näin, koska näistä asioista saa sitten keskustella? Sen jälkeenkö, kun päätökset on tehty salassa?

Ei vakuuta politiikan tutkijan ammattitaito eikä demokratian kunnioitus kirjoituksissasi.

Shemu P

100% urbaanilegendaa. Ei ole olemassa päätöksiä tai sitoumuksia, että Suomi ottaisi EU määräämän määrän pakolaisia. Täyttä huuhaata.

Lukaisin linkkien takana olevan "mietinnön" pääkohdat. Tuo ei ollut mietintö, vaan ulkopuolisen tahon tekemä selvitys (study): "Ramboll Management Consulting and Eurasylum Limited". Paperissa oli erilaisia vaihtoehtoja, miten turvapaikanhakijoita ja kiintiöpakolaisia voitaisiin jakaa EU alueella jokaisen maan voimavarojen mukaisesti. Lukuisia erilaisia malleja ja periaatteita. Lukuisia erilaisia yhdistelmiä.

Shemu P

JPH:

"Tämä sitoumus on taas totisinta totta, kuten Elinan linkki osoittaa."

Elinan linkki ei osoita sitoumusta. Se on totisinta valetta, jos sitä sitoumukseksi väitetään. EU ulkopuolisen konsultin tekemä arvio erilaisista mahdollisuuksista sijoittaa pakolaisia ja turvapaikanhakijoita.

Mutta näin muukalaiskammoiset toimivat: ottavat jonkin yksittäisen asian, paisuttelevat ja vääristelevät sitä, ja tuon pohjalta tekevät omia johtopäätöksiä. Aivan kuin muukalaiskammoisia olisi helpompi vedättää ja petkuttaa. Se kun näköjään onnistuu yksinkertaisilla artikkeleilla ja parilla linkityksellä. Väitetään, että linkin takana on faktaa. Ja hölmöläislauma seuraa perässä.

Ilari Kerttuoja

Shemu: väärin.

Ramboll ja EurAsylum ovat tehneet tutkimuksen vuosina 2008-09 ja tuolla linkin takana on siihen pohjautuva Final report
(European Commission, Directorate-General Home Affairs, Final report July 2010). Jokainen englannintaitoinen pystyy lukemaan sen jo muutamalta ensimmäiseltä sivulta

Pyritkö tahallasi levittämään disinformaatiota vai etkö ymmärrä? Onko agendasi maahanmuuttokeskustelun vaientamine? Miksi tästä dokumentista ei saisi keskustella?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Shemu,

Suomi on sitoutunut EU:n politiikkaan. Kyseinen muistio on EU:n skenaario ja ehdotus jonka pohjalta pakolaisten määristä sovitaan tarkemmin. Eikö näistä skenaarioista ole syytä keskustella julkisesti?

Muistion sivulla 109 todetaan Suomen pystyvän asuttamaan 62 miljoonaa.

Finland
Total area EU-27 (km2) 338,000
Population EU-27 (1.1.2008 Eurostat) 5,276,955
Density Population 15.61
capacity calculated at density treshold 62,323,045
Adjusted: positive capacities 62,323,045
only Density distribution 15.3%

"Jäsenmaiden pääministerit ovat sanoneet, että 2012 meillä on yhteinen EU:n turvapaikkapolitiikka. Neuvotteluja käydään vastaanottoehdoista, kelpoisuusehdoista ja hakemuskäytännöistä. Niiden pitää olla yhtäläisiä koko EU:ssa. Kun päätös on tehty ja direktiivi liitetty maakohtaisiin lakeihin, kaikkien jäsenmaiden pitää noudattaa direktiiviä, tai asia viedään EU-tuomioistuimeen tai komissioon." cecilia malmström

Shemu P

Ilari,

Ei ole päätöksiä. Tuo mainitsemasi "muistio", joka on pelkkä selvitys, oli osoitettu Directorate-General Home Affairs'ille. Ei sen tekemä. Sinäkin voit osoittaa kirjeen vaikka President of the United States, ja kirjoittaa mitä haluat ja julkaista nettiin. Vaatii aikamoisen pölhön, joka siihen uskoisi. Mutta teikäläisiä näyttää olevan helppo höynäyttää ja vedättää. Tuo ei siis ollut EU kanta, vaan ulkopuolisen tekemä selvitys. Englannin kielen taitoiselle tuo olisi selvinnyt heti.

Tuosta dokumentista voi keskustella, mutta pitää tietää kuka sen on tehnyt, miksi, mitä varten ja mitä sillä tehdään. Kaiken maailman muukalaiskammoiset ja helposti höynäytettävät saa paljon vauhtia moisista papereista.

Elina,

Kyseinen muistio on lähinnä skenaario, jonka on konsultit ovat tehneet. Ei siitä pidä tehdä muita johtopäätöksiä, varsinkaan levittää valheellista tietoa, että näin on päätetty. Kun ei olla päätetty.

Se, mitä paperi pitää sisällään, on tietenkin keskustelun aihe. En itsekään olisi sen oikeastaan mihinkään skenaarioon valmis aivan suoralta kädeltä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Shemu,

Kyse ei ole valheellisen tiedon levittämisestä, viittasin muistion laskelmiin.
Maahanmuutto- ja Eurooppaministeri Thors tahi muut hallituksen jäsenet ovat kaikessa hiljaisuudessa käyneet neuvotteluja mainitsemani direktivin sisällöstä kysymättä kansalaisilta. Muistion esitykset pakolaismääristä ovat olleet hallituksen tiedossa heinäkuusta 2010 eikä julkista keskustelua vieläkään käydä. Tavan mukaan saamme kuulla kun kaikki on jo sovittu?

Ilari Kerttuoja

"Ei ole päätöksiä. Tuo mainitsemasi "muistio", joka on pelkkä selvitys, oli osoitettu Directorate-General Home Affairs'ille. Ei sen tekemä."

En minä sellaista ole väittänytkään. Tilaaja on kuitenkin EU:n Directorate-General Home Affairs. Vai oletko tätäkin erí mieltä?

"Sinäkin voit osoittaa kirjeen vaikka President of the United States, ja kirjoittaa mitä haluat ja julkaista nettiin."

Toki, ero on siinä, että sitä ei ole tilattu minulta. Toisin kuin nyt käsittelyn aiheena oleva Final Report.

"Vaatii aikamoisen pölhön, joka siihen uskoisi."

Siis mikä vaatii?

"Mutta teikäläisiä näyttää olevan helppo höynäyttää ja vedättää."

Keitä ihmeen meikäläisiä?

"Tuo ei siis ollut EU kanta, vaan ulkopuolisen tekemä selvitys. Englannin kielen taitoiselle tuo olisi selvinnyt heti."

Selvisikö sinulle jo se, että se oli unionin tilaama?

Jarkko Hietala

Mitäs mieltä Husein Muhammed olet siitä, että Cornellin yliopiston professori Razin on yhdessä englantilaisen kollegansa Wahban kanssa selvittänyt, miten hyvinvointivaltioiden tarjoaman sosiaaliturvan taso vaikuttaa kilpailussa osaavista maahanmuuttajista tutkimustulosten perusteella "antelias hyvinvointivaltio vetää puoleensa taidottomia maahanmuuttajia magneetin lailla"?

http://euroetana.blogspot.com/2011/03/antelias-hyv...

Capturing differences between free and controlled immigration: Country bilateral data
http://www.voxeu.org/index.php?q=node/6172

Rajoitettu maahanmuutto tarkoittaa järjestelyä, jossa vastaanottava maa esimerkiksi pisteyttää maahanmuuttolupaa hakevia koulutuksen, työkokemuksen ja kielitaidon perusteella, ja hyväksyy vain kelvollisimmat.

Näiden tutkimusten perusteella Suomen varsin antelias ja kontrolloimaton maahanmuuttopolitiikka vetää puoleensa taidottomia maahanmuuttajia ja karkottaa korkean osaamisen omaavia maahanmuuttajia, jotka tiedostavat joutuvansa järjestelmän maksajiksi. Mikäli valitsevat juuri Suomen haluamakseen asuin- ja elinkeinon harjoittamispaikaksi.

Käyttäjän Kimmo kuva
Kimmo Pirkkala

Suomalainen sosiaaliturva tarjoaa moninkertaisesti paremmat tulot ja paremman hyvinvoinnin kuin työn tekeminen lähtömaissa. Haluaisin kuulla Huseinin kommentin siihen, millainen vaikutus lähtömaiden yhteiskunnille on sillä, että houkuttelemme työikäistä ja työkykyistä väestöä pois näistä yhteiskunnista?

Entä miten sopii vihreiden maailmankuvaan jatkuva kansainvaellus lämpimistä pienen hiilijalanjäljen maista pohjoiseen jossa jo pelkän lämmöntarpeen vuoksi luonnonvarojen kulutus on moninkertainen verrattuna maahanmuuttoliikkeen lähtömaihin? Muuttoliikehän kiistatta kiihdyttää ilmastonmuutosta.

Jukka-Pekka Vasara

Todellinen epätasa-arvo muodostuu siitä että suomalaisten verorahoilla elätetään 3. maailman liikaväestöjä ja erilaisia 100% suomalaisvastaisia vihaorganisaatioita.

kokoomus-kepu-SDP puolue ajaa juuri tätä politiikkaa!

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Jukka-Pekka Vasara

Jos tietoihisi on uskominen, niin sinä et kuulu suomalaisiin veronmaksajiin.
Toisaalta sinut tuntien ei sinuun kyllä luottamista olekaan.

Miksi et siis anna suomalaisten veronmaksajien päättää mitä rahoillaan tekevät.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Se on eri asia kuin kantasuomalainen."

Onpa siinä meillä nenäkäs juntti. Oppii kyllä tavoille aikanaan.

Toimituksen poiminnat