Husein Muhammed

AL: Parempaa puhetta maahanmuutosta

Parempaa puhetta maahanmuutosta
28.08.2010 - 18:20
Tunteita kuohuttavasta puheenaiheesta väännetään kättä väärin. Mikään osapuoli ei ole tyytyväinen siihen, miten maahanmuutosta puhutaan. Asiat laati keinot, joilla maahanmuutokeskustelu viedään pois sivuraiteilta ja takaisin asialinjalle.

Hyväksy, ettei maahanmuuttoa voi pysäyttää.Suomi ei voi laittaa rajojaan kiinni ja karkottaa kaikkia täällä olevia maahanmuuttajia. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Ulkomaalaispolitiikkaa ei voi pistää kokonaan uusiksi ilman, että rikkoisimme useita kansainvälisiä sopimuksia ja joutuisimme kävelemään ovet paukkuen ulos Euroopan Unionista. Maahanmuutto on globaali ilmiö, joka on käynnissä kaikkialla. 

EU ja kansainväliset sopimukset osaltaan määrittelevät sen, kuinka paljon meille tulee pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Määrään vaikuttavat kriisit eri puolilla maailmaa. Niille eivät suomalaiset voi juuri mitään. Silti monet käyttävät loputtomasti energiaa väittelyyn siitä, kuinka monta ulkomaalaista tänne saa tulla. Kokonaismäärää ei vain voi laskea.

- On valitettavaa, ettei puhuta asioista joihin voisi oikeasti vaikuttaa. Sen sijaan annetaan populistisesti ymmärtää, että ihmisiä voitaisiin merkittävästi estää tulemasta tänne, Pakolaisneuvonta ry:n lakimies Husein Muhammed sanoo.

Muhammedin mukaan kannattaisi keskittyä kotouttamiseen.

- Sillä ei lopulta ole väliä paljonko maahanmuuttajia tulee, vaan miten hyvin he sopeutuvat suomalaiseen yhteiskuntaan.Maahanmuutto - mitä siis tarkoitat?

Maahanmuutosta ei voi puhua isona könttänä. Ihmiset tulevat Suomeen monesta eri syystä, eikä työn perässä muuttavia siirtolaisia, pakolaisia ja turvapaikanhakijoita ole järkeä niputtaa yhteen. Sitten on vielä opiskelemaan tulijoita ja suomalaisiin palavasti rakastuneita ulkomaalaisia.

- Sanomalehden mielipidemittaus siitä haluaako kansa lisää maahanmuuttajia on absurdi. Mitään yhtä maahanmuuttoa ei ole edes olemassa. Eihän kukaan voi sanoa kellekään, ettei saa mennä naimisiin ulkomaalaisen kanssa, päätoimittaja Alexis Kouros sanoo.

- Kysymystä pitää pilkkoa. Maahanmuutto on ihan liian laaja termi, kun on työperäinen, humanitäärinen ja sosiaalinen maahanmuutto. En tykkää käyttää sanaa elintasopakolainen, mutta on olemassa maahanmuuttoa joka ei perustu vainoon, vaan siihen että muualla on ruoho vihreämpää, Homma ry:n puheenjohtaja Matias Turkkila toteaa.

- Ei ole mitään yhtä maahanmuuttopoliittista keskustelua. Tässä ihmisten käsitys siitä miten paljon asiat ovat poliittisesti ohjattavissa muistuttaa syntyvyyskeskustelua. Kaikki kyllä toivovat, että lisää lapsia syntyy, mutta miten sitä voi ohjata, maahanmuuttoministeri Astrid Thors kysyy.Jätä tunteet keskustelun ulkopuolelle!
Maahanmuutto kuohuttaa tunteita. Siitä puhuvat vetoavat tulijoiden inhimilliseen kärsimykseen ja humanitäärisiin velvollisuuksiin tai lietsovat pelkoa rikollisuuden kasvusta sekä työpaikkojen ja naisten valumisesta maahantulijoiden käsiin. Maahanmuutto on kuitenkin poliittinen asiakysymys muiden joukossa. Tunteilu tekee keskustelusta juupas-eipäs-jankkaamista, eikä asia etene.

Maahanmuutto kuohuttaa tunteita. Siitä puhuvat vetoavat tulijoiden inhimilliseen kärsimykseen ja humanitäärisiin velvollisuuksiin tai lietsovat pelkoa rikollisuuden kasvusta sekä työpaikkojen ja naisten valumisesta maahantulijoiden käsiin. Maahanmuutto on kuitenkin poliittinen asiakysymys muiden joukossa. Tunteilu tekee keskustelusta juupas-eipäs-jankkaamista, eikä asia etene.- Ei tunteiden palosta varmaan mihinkään päästä, mutta samalla tavalla tätä pitäisi pohtia kuin jotain moottoritien linjausta, vedetäänkö tuolta vai täältä? Asia pitää saada arkisemmaksi ja mennä sen mukaan mitä eduskunta päättää, Matias Turkkila toteaa.

- Emme keskustele verotuksestakaan niin, että jokainen voi huutaa, että en tykkää verotuksesta tai tykkään siitä. Ei maahanmuuttokaan ole tunneasia, toimittaja Umayya Abu-Hanna sanoo.


Käyttäydy, senkin barbaari!

Maahanmuuttokriitikot eivät ole automaattisesti rasisteja, eivätkä suvaitsevaisesti maahanmuuttoon suhtautuvat hyysääviä kukkahattutätejä. Nimittely loukkaa.
- Maahanmuuttoa on ollut äärimmäisen vaikea ottaa esiin, kun leimakirves on heti lyönyt ihmisvastaisuuden leiman. Toki se kirves heiluu toiseenkin suuntaan, etenkin netissä, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini miettii.
- Keskusteluun ei ole voinut oikein tuoda puolta, että suomalaisten pitäisi ajatella ensisijaisesti itseään, sillä se on tyypillisesti pahan ihmisen mielipide, Matias Turkkila jatkaa.
Normaalit kohteliaisuuden säännöt pätevät myös maahanmuuttokeskusteluun. Mielipiteilleen saa enemmän huomiota, jos on ihmisiksi ja kunnioittaa toisin ajattelevia.

On ihan varmaa, etteivät kaikki maahanmuuttajat ole työtä vieroksuvia, suomalaisnaisia ahdistelevia miehiä eivätkä sosiaalityöntekijöitä huiputtavia 15 lapsen hunnutettuja äitejä. Näitä kliseitä on turha viljellä edes vitsinä, jos haluaa keskustelun etenevän.

- Sananvapautta on nykyään usein se, että haukutaan toisten etnisyyttä. Se on barbaarista ja kertoo, ettei jotain sivistyksen tasoa ole saavutettu, Umayya Abu-Hanna sanoo.


Ota kädet pois korvilta ja etsi uutta juttuseuraa.

Tyypillinen maahanmuuttokeskustelu on käsittämätöntä älämölöä. Vastapuolta ei juuri oteta huomioon, kun omaa sanomaa koitetaan taivuttaa läpi vaikka rautalangasta. Kunnon keskustelu tarvitsee useampia osapuolia.
- Ei ole hyvä viettää aikaa pelkästään samanmielisten keskuudessa, esimerkiksi hommafoorumilla. Itse yritän jatkuvasti haastaa omia näkemyksiä täysin eri mieltä olevien kanssa, sillä omien ajatusteni kanssa oleminen ei ehkä ole itselleni niin hyödyllistä, Matias Turkkila pohtii.

- Maahanmuuttajat tuovat itse malttia keskusteluun, sillä heillä on omakohtaista kokemusta. Mitä enemmän maahanmuuttajia saadaan mukaan, sitä enemmän keskusteluun tulee realismia. Eivät he kannata kumpaakaan ääripäätä, että rajat pitäisi avata kokonaan tai laittaa kiinni, Husein Muhammed sanoo.

- Viime aikoina keskustelu on mennyt siihen, että toisessa päässä mouhottaa kiihkoisänmaallinen aines ja toisessa päässä toivotaan mahdollisimman vapaata liikkuvuutta. Ääripäitä ei saisi jatkuvasti päästää ääneen, vaan tavallisia pizzakokkeja, jotka kertovat miten he ovat sopeutuneet ja tavallisia ihmisiä puhumaan siitä miten maahanmuutto heidän elämässään näyttäytyy, Muutos 2011 -yhdistyksen entinen puheenjohtaja Juha Mäki-Ketelä ehdottaa.


Puhu ongelmista, heti!

Kulttuurien yhteentörmäyksistä, kielimuurista, sosiaalisista ongelmista ja rikollisuudesta syntyy väistämättä vaikeuksia. Maahanmuuton ongelmia ei saisi hyssytellä eikä asioiden esilletuojaa pidä leimata rasistiksi.
- Yleensä ollaan vähän turhan varovaisia, pelätään että maahanmuuttajat loukkaantuvat tai itse leimaudutaan jos puhuu ongelmista. Mediassa välillä hämmästyttää, jos rikoksen on tehnyt maahanmuuttaja, niin ei käytetä sitä tuntomerkkinä, ettei vahingossakaan leimata kaikkia maahanmuuttajia rikollisiksi, Juha Mäki-Ketelä sanoo.
- Se on tabu. Jos esimerkiksi puhuu maahanmuutosta ja yhdistää siihen taloudelliset arvot, äkkiä vastapuoli ottaa sen niin, että puhutaan pakolaisista ja rahasta, vaikka koko ajan kyse on ollut työperäisestä maahanmuutosta, Mäki-Ketelä jatkaa.

- Ei pidä olla tekopyhä tai poliittisesti korrekti, vaan saa ja pitää puhua mistä tahansa asiasta. Totta kai pitää miettiä, miten Suomi välttää ongelmat joita on muualla. Se pitää vain tehdä ihmisryhmiä kunnioittaen, eikä väittää, että tilanne on jo nyt huono, Alexis Kouros sanoo.
Aamulehti 28.8.2010
Toimittajat: Juho Maijala ja Liisa Mayow 
Aamulehti: Julkaisemme jutusta verkossa vain osan. Katso 29.8. ilmestyvästä Asiat-lehdestä viisi ohjetta lisää ja ala keskustella.

 

HM: Muut allekirjoittajan sanomiset ja allekirjoittaneeseen liittyvät kohdat tekstissä:
– Maahanmuuttajat tuovat itse malttia keskusteluun, sillä heillä on omakohtaista kokemusta. Mitä enemmän maahanmuuttajia saadaan mukaan, sitä enemmän keskusteluun tulee realismia. Eivät he kannata kumpaakaan ääripäätä, että rajat pitäisi avata kokonaan tai laittaa kiinni, Husein Muhammed sanoo.
--
Verkossakin pitää käyttäytyä. Iso osa maahanmuuttoa käsittelevistä viesteistä on pelkkää aggressiivista mölinää, josta keskustelu on kaukana. Esimerkiksi Husein Muhammedin blogia kommentoivat usein yhdet ja samat tyypit, jotka kirjoittavat monen eri nimimerkin suojista.
--
Jokainen maahanmuuttaja ei myöskään ole itkevä ja hätää kärsivä lapsi, jota pitää hyysätä. Kaikki eivät voi tulla Suomeen, eivätkä kaikki ole oikeutettuja kaikkeen, sanoo Husein Muhammed.
– Meillä on ollut maahanmuuttoidealismia hallituksen ja tiettyjen vasemmistopoliitikkojen ja aktivistien puolelta. Toisaalla on sitten hysteriaa, että länsimaat tuhoutuvat ja meidän kulttuurimme häviää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Ongelma on pitkälle se, mikä tulee esiin tuossa AL:n jutussa. On olemassa vain määrättyjä ihmisiä, joilla on oikeus keskustella asioista. Se on totalitarismia pahimmillaan. Vääräkin mielipide on mielipide ja sitä pitää kuunnella, sillä väärän ja oikean tekee liian useasti se, kenellä siihen on valtaa.

Hyvä esimerkki on Mäki-Ketelä, joka ottaa etäisyyttä muutamaan öyhöttäjään antamalla haastatteöluja, joissa hän syyllistää muutoksen kannattajakortin allekirjoittaneita, sekä hommafoorumilla erimieltä olevat öyhöttäjiksi, rasisteiksi tms. Tarkoitusperiä ei voi kukaan tietää.

Kun ihminen nostaa itsensä jalustalle olemalla ainoa varteenotettava keskustelija, olipa kyse mistä tahansa aiheesta, minä kutsun sitä narsismiksi.

Suomalainen keskivertoihminen on koulutettu osaa lukea kirjoittaa ja osa vieläpä ymmärtää lukemansa.

Ketä te luulette olevanne määrätessänne suuntaa mitä kukin saa yksilötasolla olla asioista mieltä?

Sakari Lehtonen (nimimerkki)

Pahoinvointini kasvaa.......

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Ts. Mohammed Husein on lopullisesti paljastanut korttinsa:

- hän on rajattoman maahanmuuton kannattaja. Ja hän hyväksyy, että suomalaiset veronmaksajat kustantavat siitä koituvat rajattomat rasitukset.

Kapi (nimimerkki)

"Hyväksy, ettei maahanmuuttoa voi pysäyttää.Suomi ei voi laittaa rajojaan kiinni ja karkottaa kaikkia täällä olevia maahanmuuttajia. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Ulkomaalaispolitiikkaa ei voi pistää kokonaan uusiksi ilman, että rikkoisimme useita kansainvälisiä sopimuksia ja joutuisimme kävelemään ovet paukkuen ulos Euroopan Unionista. Maahanmuutto on globaali ilmiö, joka on käynnissä kaikkialla."

Minusta on hieman kummallista että demokratiassa käsketään ylhäältä päin hyväksymään asioita. Vähän niin kuin määriteltäisiin mitä mieltä saa olla ja mitä mieltä ei saa olla. Samaan aikaan sitten paasataan hurskaasti sanan- ja mielipiteen vapaudesta...

On totta että maahanmuuttoa ei voi pysäyttää, sen toteuttaminen käytännössä ei ole kovin realistinen mahdollisuus. Sen sijaan on realistista että me itse määrittelemme sen, millä ehdoilla maahanmuutto tapahtuu. Toisin sanoen, suomalaisilla pitää olla oikeus asettaa kriteerit minkä perusteella maahan tullaan, mitä maahan tulija voi ja mitä ei voi vaatia ja millä kriteereillä maahantulo ja maassa oleskelu estetään. Nimenomaan tämä puoli kaipaa mielestäni kiristystä. Ei ole kenenkään etu että maa joka jo nyt ottaa syömävelkaa kun ei kykene huolehtimaan velvoitteistaan haalii jatkuvasti lisää ja lisää elätettäviä (maahanmuutto de facto heikentää huoltosuhdetta tällä hetkellä). On irvokasta jos tämän rallin maksajilla ei olisi mitään sananvaltaa asiaan.

pertti heinonen (nimimerkki)

Vai ei voi muka mitään hallitsemattomalle maahanmuutolle? Nythän vitsin murjaisit. Eikö USA, Australia, Kanada, Tanska jne...voi mitään omalle maahanmuuttopolitiikalleen?
Kyllä se on niin että meillä Suomalaisilla on vielä aika paljon sanottavaa siitä kuka ja millä ehdoilla tänne tullaan. Jos hallituksessa päättäävillä tahoilla vain olisi munaa...
Vielä kerran, koska se näyttää olevan niin vaikeaa ymmärtää:
Tavallinen Suomalainen ei vastusta ns, normaalia maahanmuuttoa johon lasken:
avioliiton kautta tapahtuva, työperäinen, siis oikeasti työperäinen jossa tulijalla on jo työpaikka ja hän maksaa siitä asianmukaiset verot jne.
kiintiöpakolaisuus 750/hlö/vuosi

Omilla rahoillaan toimeentulevat.
Siinäpä ne ryhmät onkin jotka ovat tervetulleita Suomeen.

Tämä nykyinen turvapaikkaturismi jota etenkin eräät ryhmät käyttävät sumeilematta hyväkseen ei miellytä normisuomalaista.

Suomalaisilla politikoilla pitää olla velvollisuus hoitaa ennenkaikkea Suomalaisten etuja eikä toimia koko maailman sossuna!
Afrikassa ja Aasiassa riittää satoja miljoonia ihmisiä jotka vain etsivät porsaanreikiä päästäkseen tänne Kelan kultakortin omistajaksi.

Joten turhaa lätistä siitä ettei tälle heinäsirkkailmiölle muka voi tehdä mitään.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Tarkoitan myös sitä, että Huseinia on vaikea ottaa vakavasti enää silloinkaan, kun hän puhuu ns. kriittisesti maahanmuutosta. Hän on luontevimmillaan silloin, kun hän puhuu humanitaarisen maahanmuuton väjäämättömyydestä kaikessa laajuudessaan (ja rajattomuudessaan) ja sen seurauksiin alistumisesta. Siihen hän yrittää kansaa motivoida.

vras (nimimerkki)

"- Emme keskustele verotuksestakaan niin, että jokainen voi huutaa, että en tykkää verotuksesta tai tykkään siitä. Ei maahanmuuttokaan ole tunneasia, toimittaja Umayya Abu-Hanna sanoo."

Verotus ei ole mikään ylhäältäpäin annattu asia, johon vain alistutaan. Veroille on aina ollut vastine. Aluksi, n. 1200-luvulta alkaen, vastine oli suojelu. Ajan mittaan verojen vastineeksi on tullut yhteiskuntarakenne palveluineen. Veroista on aina napistu ja järjettömiä veroja on yritetty poistaa.

Maahanmuutto on myös kohtuumitassa kelvollista, ja maahanmuuttajilta odotetaan myös vastinetta siitä, että he istuvat valmiiseen pöytään. Järjetöntä maahanmuuttoa pitää vastustaa kun yhteiskuntarakenne halutaan säilyttää.

Mielenkiintoisesti maahanmuutto kietoutuu vielä verotukseenkin. Työssäkäyvät maksavat veroja, jotta saavat maksaa työhön kelpaamattomien ja työhaluttomien elämän. Lisäksi vielä kustannetaan lentoliput suurelle joukolle maahan tulevia, jotta elätettäviä varmasti riittäisi.

Samalla tavalla kuin verotusta on yritetty pitää kohtuullisena ja saada sille vastike, on maahanmuutto oltava vastikkeellista. Kumpaakaa ei ole ylhäältä annettu niin, että demokraattisessa maassa siihen vain alistutaan.

JST (nimimerkki)

Me suomalaiset emme hyväksy avointa ja näkyvää huijjaamista, kuten somaleittein maahanmuutossa ja varsinkin perheidenyhdistämisessä on kysymys (paitsi Suomessa niin muuallakin maailmassa todettu ja tunnustettu ilmiö).

Tämän kaltainen huijjaaminen ja törkeä hyvinnointivaltion sosiaaliturvan hyväksikäyttö on loputtava!

Aitoja pakolaisia ja hädänalaisia on autettava kuten sopimukset velvoittavat ,mutta sosiaalihuijarit on pysäytettävä rajoille !

Hyväksy Hussein tämä!

Sitten voidaan alkaa puhua kotouttamisesta, kun tämä perusongelma on hoidettu.

Sillä se lähtee millä on tullutkin eli burana 9 millisellä (nimimerkki)

Tehdään niin kuin Ruotsi.

Kyllä ne sisällisodat parin sadan vuoden päästä loppuu kun aggressiivisimmat yksinkertaisesti kuolee ja pehmommat rupeavat mamistelemaan eli humanisteiksi ja siitä se kehitys lähtee. Pehmolla tarkoitan sitä että pelkäävät kuolemaansa niin paljon etteivät usko uskontoihinkaan vaan alkavat käyttämään omia aivoja että henkikulta säilyy. Sitä se järkevä itsekkyys on.

On turhaa näin pienen maan alkaa paijaamaan noita kun ei siitä mitään tule. Kehitysapua jaettu muistaakseni puoli vuosisataa ja tulokset? Roskaa!

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Kero Hussein miten selität EU ja kansainväliset sopimukset.
En hyväksy väite, ettei maahanmuuttoa voi pysäyttää.

Suomi 2009 Turvapaikanhakijoita 5910 kpl, asukasluku 5 326 314. eli 11,10kpl 10000 asukasta kohti

Romania Turvapaikanhakijoita 830 kpl, asukasluku 21 498 616 eli 0,39 kpl 10000 asukasta kohti

Viro Turvapaikanhakijoita 40 kpl, asukasluku 1 340 415 eli 0,30 kpl 10 000 asukasta kohti

Portugal Turvapaikanhakijoita 140 kpl, asukasluku 10 627 250 eli 0,13 kpl 10 000 asukasta kohti

Jukka-Pekka Vasara

Olipa taas huippu tasokasta keskustelua.. :)

"Hyväksy, ettei maahanmuuttoa voi pysäyttää.Suomi ei voi laittaa rajojaan kiinni ja karkottaa kaikkia täällä olevia maahanmuuttajia. "

Voiko väsyneempää olkiukkoa enää tänä päivänä vääntää? Onko nämä demlalaiset ja muut äärivasurit tosiaan niin idiootteja ne uskovat että joku vielä uskoo tähän?

Voitaiśko me sentään omasta maastamme karkottaa ulkomaalaiset loiset ja rikolliset? Vai pienenisikö muutaman demla ja kokoomuslaisen lakimiehen tili aivan liikaa?

"Ulkomaalaispolitiikkaa ei voi pistää kokonaan uusiksi ilman, että rikkoisimme useita kansainvälisiä sopimuksia ja joutuisimme kävelemään ovet paukkuen ulos Euroopan Unionista. "

Ihan niin kuin Tanska tai Itävalta? Suomen mamu - politiikka on paitsi Euroopan niin myös koko maailman löperöintä ja samalla typerintä. Maailmassa ottaa esim. kiintiöpakolaisia vastaan 17 maata, loput liki 200 eivät ota. Kehittyneistä kaukoidän maista mikään ei ota massoittain, eikä oikein tipoittainkaan, vastaan lähi-idän huippuosaajia. Jokainen voi miettiä miksi, itse pidän syynä heidän korkeampaa ÄO:taan : kaikkia virheitä ei tarvitse toistaa.

"Kokonaismäärää ei vain voi laskea."

Kokonaismäärä alkaa laskemaan heti kun sosiaaliturvaa säädetään järkevämmäksi, ja aika monesta verorahoin moku-klusteriin työllistetystä etnolässyttäjästä päästään eroon yksinkertaisesti sillä kun näiden moku-apparaattien rahoitus pistetään poikki.

"On ihan varmaa, etteivät kaikki maahanmuuttajat ole työtä vieroksuvia, suomalaisnaisia ahdistelevia miehiä eivätkä sosiaalityöntekijöitä huiputtavia 15 lapsen hunnutettuja äitejä. "

Mutta tottakai tästä paskasakista hankkiudutaan eroon viimeistään silloin kun kiinalaisten myöntämät luotot loppuvat.

"Näitä kliseitä on turha viljellä edes vitsinä, jos haluaa keskustelun etenevän."

Ihanx totta se sitten etenee? Mihin se sitten etenee? Tai älä kerrokaan..

Tosiasia on että kaikkien valtapuolueiden eliitti rahastaa omilla tavoillaan tästä nykyisestä massiivisesta sosiaaliturismista, ja siksi siitä ei haluta edes puhua paitsi jonkun muhammedin, kataisen, kuuroksen tai arhinmäen suulla tietenkin.

S A (nimimerkki)

Netissä käydyissä keskusteluissa on puututtu etupäässä humanitääriseen maahanmuuttoon, ei siis avioliiton, työn paikan eikä pakolaiskiintiöperusteiseen muuttoon. Nuo kolme viimeksi mainittua kansalaiset näyttäisivät hyväksyvän.
Suomen ei ole pakko ensinnäkään ottaa yhtään humanitääristä pakolaista mistään maasta eikä minkään sopimuksen nojalla. Tämän nykykäytännön ovat päättäneet valitettavasti kansan mielipidettä kysymättä ja kansalaiset toisarvoiseen asemaan jättäen nykyisen hallituksen ja eduskunnan päättäjät. Näin kun verrataan jaettuja sosiaaliavustuksia ja varsinkin niitä joita jaetaan löysin perustein. Netissä joku kirjoitti eräälle ostetun auto sekä samalla maksetun auton vakuutusmaksu (KELA). Rohkenen epäillä ettei ainutkaan suomalainen ole saanut eikä tule saamaan tämänkaltaista sosiaaliavustusta.
Mitä sitten tulee siihen, että vain suomalaiset kirjoittaisivat nettiin rasistisesti, kuten varmaan haluat suomalaisten nettiin kirjoittaneen. Toki osa niistä ehkäpä sitä onkin, mutta osaa ne humanitäärisin perustein maahan muuttaneetkin. Tästä yksi esimerkki YLE Areenan nettikeskustelusta mainitakseni, jonka perusteella voi ihan hyvin tulla siihen tulokseen, että ainakin tavallisten suomalaisten niskakarvat nousevat pystyyn. Silloin kun uhkaillaan kantasuomalaisia ja muita valkolaisia kaasukammiolla tulevaisuudessa kun ensin on maa valloitettu. Näin näiden maahan muuttaneiden ja samalla uskonnonkin perusteella. Aika kovaa tekstiä, vai kuinka ?

Ville (nimimerkki)

"Hyväksy, ettei maahanmuuttoa voi pysäyttää."

Jassoo. No tämänhän me näemme keväänä, kun saamme äänestää järkevästi maahanmuuttoon suhtautuvia, perussuomalaisia arvoja kannattavia ehdokkaita.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

"On ihan varmaa, etteivät kaikki maahanmuuttajat ole työtä vieroksuvia, suomalaisnaisia ahdistelevia miehiä eivätkä sosiaalityöntekijöitä huiputtavia 15 lapsen hunnutettuja äitejä. Näitä kliseitä on turha viljellä edes vitsinä, jos haluaa keskustelun etenevän.

- Sananvapautta on nykyään usein se, että haukutaan toisten etnisyyttä. Se on barbaarista ja kertoo, ettei jotain sivistyksen tasoa ole saavutettu, Umayya Abu-Hanna sanoo."

Mistä tämä palestiinalainen Hitler saa tietonsa? Minä haluan, että tälläinen ihminen kuin Abu-Hanna saa virallisen desantin maineen. Mitä esimerkiksi tämä palestiinan lahja Suomelle on saanut aikaiseksi Suomessa? Herättänyt pelkästään pahaa verta elintilan jakamispuheillaan ja nauttii jostain monikulttuuriasiantuntijan suojatyöstä, vaikka ei tiedä suomalaisestakaan kulttuurista yhtään mitään. Vaarallinen nainen.

Allekirjoittaako Hussein Abu-Hannan ja Kourosin puheet.

Tämähän oli kuitenkin AL:n artikkeli, eikä kokonaan Huseinin mielipiteitä?

Visitor (nimimerkki)

"ja joutuisimme kävelemään ovet paukkuen ulos Euroopan Unionista."

Se ei olisi mikään vahinko eikä huono asia ollenkaan, enkä tarkoita tässä edes maahamuuttoa, EU:sta eroaminen olisi vallan mainio asia :-)

Qman (nimimerkki)

Maahanmuuttaja, hyväksy suomalaiset tavat älä tyrkytä äläkä vaadi oikeuksia tuoda koko sukuasi, kulttuuriasi tai tapojasi suomalaisten kulttuuriksi tai tavoiksi. Tätä tarkoittaa maassa maan tavalla. Tule suomeen ja elä niin kuin suomessa eletään. Opiskele kieli ja ammatti. Maksa veroja.

Tauno (nimimerkki)

Tässä tarinassa on se karmea opetus että suomi & suomalaiset eivät voi enään päättää omasta maastaan tai asioistaan vaan kaiken sotkun määrää ulkopuoliset tai maahanmuuttajat ketä he sitten ovatkaan.
Karmea toteamus todeta tulleeksi "potkaistua ulos omasta maastaan"
Kiitokset kaikesta saavutetusta lopullisesta korjaamattomasta sotkusta koko hyysäriporukalle, unohtamatta tarja halosta jonka tuella suomalaisen yhteiskunnan tuho on ollut mahdollista, kiitokset siitä.

Ville (nimimerkki)

Mitä mieltä Husein Muhammed olet Pauli Vahteran uusimmasta blogista?

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/

Tartsan (nimimerkki)

Eli mielestäsi suomalaisilla on vain maksajan rooli, ilman sananvaltaa. Niinkö? Kansainvälisetkin sopimukset voi purkaa, jos ne eivät enää vastaa tarkoitustaan.

Henri K. (nimimerkki)

"- On valitettavaa, ettei puhuta asioista joihin voisi oikeasti vaikuttaa. Sen sijaan annetaan populistisesti ymmärtää, että ihmisiä voitaisiin merkittävästi estää tulemasta tänne, Pakolaisneuvonta ry:n lakimies Husein Muhammed sanoo."

No aivan varmasti pystytään vaikuttamaan siihen, kuinka monelle ihmiselle myönnetään turvapaikka/oleskelulupa jne. Vieläpä rikkomatta mitään kansainvälisiä sopimuksia.

Onpahan taas ihme puheita ilmassa...

sepalogi (nimimerkki)

Harvinaisen asiaatuntematon väite: "sopimukset osaltaan määrittelevät sen, kuinka paljon meille tulee ... turvapaikanhakijoita".

Mikä sopimus tällaisen määrittää? Tulijathan saapuvat omin kyseenalaisine keinoineen kuka mitäkin tietä.

Jukka-Pekka Vasara

kuten freddy tuossa ylempänä esittikin:
***
Suomi 2009 Turvapaikanhakijoita 5910 kpl, asukasluku 5 326 314. eli 11,10kpl 10000 asukasta kohti

Viro Turvapaikanhakijoita 40 kpl, asukasluku 1 340 415 eli 0,30 kpl 10 000 asukasta kohti
***

Suomeen siis tulee asukaslukuun suhteutettuna 37 kertaa enemmän turvapaikkaturisteja ym. kuin Viroon tulee.

Tämän nyt luulisi osoittavat täysin selvästi ja vastaan panemattomasti kaikkein typerimmällekin wannabevarakkaalle rautakaupan puotipuksulle ja kunnan klemmarinvääntäjälle sen että kokoomus ja kesKusta huokuttelevat tahallaan valtavilla, jopa meidän punamediassakin esitetyillä yli 5000 e / kk per hlö, sosiaaliavustuksilla tämän virran juuri Suomeen.

Kannattaa huomata myös se että "köyhä" Viro ei ota ulkomaista velkaa, Suomi ottaa n. 1 000 000 000 euroa JOKA KUUKAUSI. Mietipä riittävätkö rahat Sinun eläkkeeseesi tämä mielettömän tuhlaamisen jälkeen?

Ehei ei poliittinen eliitti tyhmää ole, ne ovat vain rikollisia.

sepalogi (nimimerkki)

Väärin menee Husein: Ainoastaan suvaitsevainen vihervasemmistomädättäjäkoneisto on se taho, joka alunperinkään on niputtanut kaiken maahanmuuton samaan läjään ja nyt valittaa itse tekemästään virheestä.

Maahanmuuttokriitikolle kelpaa työperäinen maahanmuutto, rakkauden perässä tapahtuva maahanmuutto, kaikki luonnollinen maahanmuutto MUTTA EI se,että tänne tulee toiselta puolelta maailmaa tuhansittain kyseenalaisin turvapaikanhakuperustein täysin kulttuuriin ja tapoihin sopeutumattomia, kieli- ja ammattitaidottomia onnenonkijoita elämään maailman tappiin saakka sosiaaliturvalla, joka maksetaan veronmaksajien selkänahasta ja vielä miljardien valtionvelkakierteellä.

Mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää? Sitä paitsi emmen varmastikaan kelpuuta pakolaisen mielipitettä jonka mukaan Suomen pitää saada lisää pakolaisia. Haluamme varmaankin päättää näin tärkeästä asiasta ihan suomalaisten kesken?

tutkija (nimimerkki)

Mitä nämä kansainväliset sopimukset ovat? Ketkä ovat sopimusosapuolet? Mitä näissä mystisissä kansainvälisissä sopimuksissa on sovittu ja mihin ne Suomea velvoittavat?

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

"On ihan varmaa, etteivät kaikki maahanmuuttajat ole työtä vieroksuvia, suomalaisnaisia ahdistelevia miehiä eivätkä sosiaalityöntekijöitä huiputtavia 15 lapsen hunnutettuja äitejä."

Tässä lauseessa Abu-Hanna siis myöntää, että on olemassa työtä vieroksuvia, suomalaisnaisia ahdistelevia miehiä ja sosiaalityöntekijöitä huiputtavia hunnutettuja äitejä.

Se, kuinka paljon näitä sitten on jää hämärän peittoon, koska asioista ei saa keskustella.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#24. Jos niitä noudatettaisiin kuten kuuluu, niin täälläpäin maailmaa olisi aika hiljaista turvapaikanhakijoiden kanssa.

http://www.unhcr.no/fi/Protect/faq_1951_con_fi.html#1

Sopimukset on ratifioitu ja jokainen voi ottaa selvää siitä, mitä se tarkoittaa. Huseinille se näyttää olevan epäselvää, vaikka lakimies onkin.

Suomessa ei ole järjestetty kansanäänestystä asiasta. Toki Suomessa on edustuksellinen "demokratia", mutta kansa on myös se taho jota edustetaan ja ilman sen hyväksyntää ei ole mitään juridisia velvotteita, jos niistä voi ratifiomisen yhteydessä edes puhua.

Jk (nimimerkki)

" Hyväksy, ettei maahanmuuttoa voi pysäyttää. "

Maahanmuuttoa voidaan radikaalisti rajoittaa, kukaan ei ole puhunut sen lopettamisesta.

Maahanmuuttajat joiden tuloa on voimakkaasti rajoitettava:

somalit
irakilaiset
kurdit
tranilaiset
palestiinilaiset

Suomen otettava vähintään yhtä tiukka maahanmuuttolaki käyttöön kuin Tanskalla on. Tanskan nykylain ansiosta sinne ei juuri sosiaalisinperustein otetan pakolaisia/maahanmuuttajia eikä heitä sinne ole paljoa yrittämässäkään.

Perheenyhdistäminen malliin Tanska heti ja välittömästi, pelkästään ennenkuin 10 tuhannet somalit jalkautuvat tänne jonka jälkeen heitä ei enään pois saa.

Maahanmuuttoviraston arvio pelkästään somalien määrästä vuonna 2012 on n. 20,000:tta. Se on paljon, jos koko somalipopulaatio tuplaantuu 2-3 vuoden aikana.

Suomelle pelkästään somalit maksaisivat miljardeja / vuosi ( Lähde IL Kolumni)

Tiukentamalla maahanmuuton ehtoja Suomi ei riko mitään lakeja ja halutessaan voi olla EU:kin ihan jatkossakin.

Täällä ahkerasti kirjoittavat ns. maahanmuuttajat jotka moittivat ns. maahanmuuttokriittisiä pöllöiksi on todettava, että tämä Mohamedkin on liittymässä yhä vankemmin "maahanmuuttokritiikittömien" riviin.

Ja hinnalla ei ole väliä, koska taikaseinästä sitä saa tai suomalaisten selkänahasta veroina.

Ja onko Vihreiltä koskaan tullut mitään ratkaistua maahanmuutto-ongelmiin?

Ei, eikä sitä halua ratkoa tämäkään blogisti Vihreä siis, koska hänen mielestään sellaista ongelmaa ei ole.

jorma tapio (nimimerkki)

Husein Muhammed on asiallinen ja asiantunteva keskustelija. Vaikka hän kuuluu virheisiin, ei ole kulttuuritelativisti ja antaa vastuuta maahanmuuttajillekin omasta sopeutumisestaan tänne.

Tästä pitkästä kirjoituksesta kommentoin vain yhtä asiaa: Maahanmuutto ei ole luonnonvoima. Suomi on suvereeni valtio tai ainakin voi palata sellaiseksi. Suomalaisilla on tahto ja keinot päättää millaista maahanmuuttopolitiikka noudatamme. Muutos tapahtuu viimeistään ensi huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen.

Et ole käynyt armeijaa, mutta käypä Raatteen tien museossa!

Jk (nimimerkki)

#28

" ns. maahanmuuttajat "

Anteeksi piti olla "uussuomalaiset".

ms (nimimerkki)

Näitä ulkomaalaisperäisiä valittajaneuvonantajia näyttää riittävän:
Abu Hanna, Kouros, Muhammed, O'Connor, G-Sorainen etc.
Yhtä kitinää ja valitusta suomalaisista ja Suomesta.
Varsinkin "monikulttuurisuusasiantuntija"/toimittaja Abu Hanna on päämarisija.
Tekisi mieli sanoa, että kannattaisi varmaan karistaa Suomen pölyt kannoiltaan ja mennä johonkin parempaan maahan - vaikka sinne lähtöpisteeseensä, kun kerran tämä Suomi on niin kamalan hirveä paikka täynnä kamalan hirveitä junttirasisteja, joita täytyy kaiken aikaa neuvoa/haukkua/halveksia!

Ville (nimimerkki)

#29

Husein Muhammed on yliarvostettu ja -mainostettu maahanmuuttokriittisissäkin piireissä. Hän on toki esittänyt joitakin täysjärkisiä kommentteja ("kaikki maahanmuuttokriittisyys ei ole rasismia", "maahanmuutossa on ongelmia"), mutta pitääkö itsestäänselvyyksien ääneensanomisesta saada erityispisteitä?

Muhammed näyttää ylimaallisen fiksulta vain, koska hänen viiteryhmänsä on poikkeuksellisen kuutamolla.

M-T Heikka

29. Niin, Muhammedilla on vielä toivoa.

Enkä usko, että hän itse edes halveksii suomalaisia juntteja. Se junttien halveksunta on aivan kotikutoisen vihreää "ajattelua". Se on meidän sisäistä raisismiamme.

AbuHannah tosin on erikoistunut suomalaisten halveksuntaan. Muhammed on varmaan fiksumpi.

Mielestäni on aivan oikein, että Suomi ottaa turvaan henkensä kaupalla paenneita ihmisiä jonkun sadan vuosittain, korkeintaan 1000. Suomi ei kumminkaan mitenkään pysty olemaan koko maailman sosiaalitoimisto. Suomalaisia on vain 5 miljoonaa. Jos me tekisimme niin, Suomi lakkaisi olemasta. Valtion tulee taata omille kansalaisilleen turvaa ja ihmisoikeuksia.

Ei ulkomaalaisilla ole mitään oikeuksia vaatia Suomelta tai suomalaisilta yhtään mitään. Ei edes yhtä pakolaista.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

10
Pientä korjausta Blogi näyttää aika sekavalta, näin on itselleni joskus käynyt.
Vika on ilmeisesti palvelimessa, luin tällä väliin Aamulehden alkuperäinen juttu ja totesin, että alkuteksti on toimittajan eikä Huseinin kynästä, joten kysymys pitäisi esittää siltä osin toimitukselle.

ErkkiS (nimimerkki)

"Hyväksy, ettei maahanmuuttoa voi pysäyttää."

En hyväksy, sillä maahanmuuttoa voi rajoittaa lakiteitse ja tarvittaessa kaiken maahanmuuton voi siten myös pysäyttää. On muuten jännittävää, että esim. Tanska ja Norja pystyvät kiristämään maahanmuuttopolitiikkaansa, mutta Suomi ei. Japania ei kai tässä tarvitsisi edes mainita. Huseinin mukaan on siis olemassa jokin ihmeellinen voima, joka on saapunut Suomeen vuoden 1989 jälkeen ja joka estää Suomea säätämästä omia lakejaan. Mikä se ihmeellinen voima oikein on?

"Suomi ei voi laittaa rajojaan kiinni..."

Suomi on näin tehnyt aiemminkin, joten miksi se ei olisi muka mahdollista? Käsittääkseni kukaan ei kuitenkaan ole esittänyt noin pöljää vaatimusta, vaan kyse on äärisuvaisijoiden ja maahanmuuttokiimaisten luomasta olkiukosta. Maahanmuuttokriitikot vaativat lähinnä tarkempaa rajavalvontaa, tiukempia maahantulokriteerejä ja ylipäänsä järkevämpiä lakeja.

"...ja karkottaa kaikkia täällä olevia maahanmuuttajia."

Tämäkin on äärisuvaisijoiden ja maahanmuuttokiimaisten luoma olkiukko. Kuka on esittänyt KAIKKIEN MAAHANMUUTTAJIEN karkoittamista? Nimi riittää. Linkki tällaiseen vaatimukseen olisi vielä parempi.

Tämäkö on sitä parempaa puhetta maahanmuutosta?

Ne, jotka haluavat haluavat asua maassa, jossa suurin osa sen asukkaista on ulkomaalaisia, voivat ottaa ja muuttaa ulkomaille. Suurin osa suomalaisista ei halua Suomen muuttuvan monietniseksi multikultihelvetiksi. Huseininkin olisi jo korkea aika tajuta tämä.

Itseasiassa puheet ja suunnitelmat Suomen monikulttuuristamisesta olisi tulkittava törkeäksi maanpetokseksi, sillä siihenhän ne tähtäävät:

Törkeä maanpetos on maanpetoksen törkeä tekomuoto, josta tuomitaan vankeutta vähintään neljä vuotta ja enintään elinkautinen vankeusrangaistus. Maanpetoksen tekee törkeäksi se, että siinä

1. aiheutetaan vaara valtakunnan tai sen osan joutumisesta vieraan vallan alaiseksi taikka
2. muutoin aiheutetaan Suomelle erityisen suurta vahinkoa

ja rikos on kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Yritys on rangaistava.

Esa Mattila (nimimerkki)

"Ulkomaalaispolitiikkaa ei voi pistää kokonaan uusiksi ilman, että rikkoisimme useita kansainvälisiä sopimuksia ja joutuisimme kävelemään ovet paukkuen ulos Euroopan Unionista."

Ei pidä paikkaansa.

Gagarin (nimimerkki)

Väistämättä tulee mieleen, että maahanmuuttaja Freddy Van Wonterghemin maahanmuuttokriittisyydessä on asetelmallisesti jotain samaa kuin ruotsinkielisen Richard Järnefeltin ruotsinkielikriittisyydessä.

Jukka-Pekka Vasara

Väistämättä tulee mieleen, että nimimerkki Gagarinin maahanmuuttokeskustelukriittisyydessä on asetelmallisesti jotain samaa kuin maahanmuutosta veronmaksajien rahoilla itse miljoona tuloja nauttivien poliitikkojen ja lakimiesten maahanmuuttokriitikkokriittisyydessä.

suomalainen tomppeli (nimimerkki)

#16: "Maahanmuuttaja, hyväksy suomalaiset tavat älä tyrkytä äläkä vaadi oikeuksia tuoda koko sukuasi, kulttuuriasi tai tapojasi suomalaisten kulttuuriksi tai tavoiksi. Tätä tarkoittaa maassa maan tavalla. Tule suomeen ja elä niin kuin suomessa eletään. Opiskele kieli ja ammatti. Maksa veroja. "

Juuri näin, mikä tässä on niin vaikea ymmärtää?

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#37. Mitä seuraavaksi? Marc Dutroix?

Erkki Lankinen (nimimerkki)

#0:

Niin no, en tiedä onko tämä juupas-eipästä, mutta tänne pyritään tuomaan nyt sellaisia kulttuureja joilla on äärimmäisen hankalaa sopeutua tänne, ja esimerkkejä löytyy, kun tilanne lipsahtaa hanskasta lopullisesti.

Siihen kun ei auta sitten enää lisämäärärahatkaan, eikä meidän nykyiset näistä asioista vastaavat tajua/halua tajuta näitä asioita. Mieluummin olisivat hiljaa, piilottelisivat ja pimittäisivät loputtomiin. Mm. ruotsalaiset ovat tunnetusti, tai olivat, äärimmäisen suvaitsevia, ainakin virallisesti, kun kysytään oikein, kysymyksiä joihin ei voi vastata väärin, että saadaan kivan iso vihreä palkki lehteen, punaisen jäädessä häviävän pieneksi.
Siispä: Sullotaan kansankotiin puoli maailmaa koska ihmiset suvaitsevat...
Ja Bono antaa tunnustuksen. Ei siinä, hyvä bändi.

Viimeaikaiset edesottamukset ei vakuuta. Katastrofin ainekset on ilmassa eikä näistä asioista vastaavat haluaisi millään tehdä muuta kuin kosmeettisia muutoksia koko kuvioon.
Suomalaisten luottamus on mennyt. Siinä tulee kestämään pitkään että sen saa takaisin. Taisit muuten itsekin vastustaa erään henkilön valintaa hoitamaan yhtä maahanmuuton osa-aluetta? Argumentti oli koulupohjan puute...ehkä jopa niinkin, mutta tiedostat varmaan itsekin miksi suomessa ollaan enemmän tai vähemmän vittuuntuneita.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Muhammed Husein: "Hyväksy, ettei maahanmuuttoa voi pysäyttää."

Muhammed ei enää keskustele, hän käskee.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

Ai niin. Epäilen vahvasti väitettä siitä että täällä ei muka voitaisi vaikuttaa itsenäisesti humanitaariseen maahanmuuttoon. Ei maailma kertakaikkiaan voi toimia siten että aina KUN jossain alkaa rytinä, ihmiset lennätetään automaattisesti länsimaihin pois sodasta tai nälänhädästä. Ei tuollainen yhtälö voi toimia kuin hetken, kunnes raja tulee auttamatta vastaan. Kyllä se raja nyt vaan jossain kulkee. On parempi, viimeistään nyt, alkaa sisäistämään se että johonkin se raja tulee vetää, eikä sitä rajaa tiedetä missään muualla kuin Suomessa.

Kiitos muuten että paljastit varsin suoraan sen kuinka euroopan unioni on tällä hetkellä se taho jonka pillin mukaan tanssitaan tässäkin asiassa.

Eli EU laittaa poliitikkojen turvat tukkoon. Tähän ollaan sitouduttu...Huh huh..

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Ei tuo yllä (#42) siteeraamani lause taidakaan olla Muhmmedin sanomaa. siinä tapauksessa vedän sanani takaisin.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

"Muhammedin mukaan kannattaisi keskittyä kotouttamiseen."

Siinä onkin keskittymistä, kun sitä karjaa alkaa tulla pilvin pimein.

ei kiitos (nimimerkki)

Emme tarvitse kurdeja, somaleita, afgaaneja sun muita muukalaisia päättämään maahanmuuttoamme koskevista asioista. "Soomi tarvitsa lisä mamut" jonkun turvapaikanhakijan suusta ei ole validi argumentti.

Uppi Niskanen (nimimerkki)

#0
Niin, ei maahanmuuttoa varmaankaan pusty kokonaan katkaisemaan, eikä missään tapauksessa tarvitsekaan. Suomi tarvitsee asiantuntijoita ja muitakin työntekijöitä. Lisäksi suomalaisten pitää asua, opiskella ja työskennellä muissa maissa. Se on talouden dynamiikan kannalta välttämätöntä.

Itse en ymmärrä lainkaan mitään muita motiiveja maahanmuutosta keskusteltaessa, kuin raha. Eli se, onko meillä varaa maksaa tuottamattoman väestön maahanmuuton kulut verovaroista, ja miten kauan? Intialainen it-insinööri on tässä suhteessa eri asemassa kuin afrikkalainen lukutaidoton perheenyhdistäjä.

Jos Suomeen otetaan maahanmuuttajia vain "kotoutettavaksi" ja kaikki kulut, asuminen yms. maksetaan. Niin se on kulu veronmaksajille, joka laajentuessaan tuhoaa yhteiskunnan taloudelliset voimavarat ja sosiaalisen rakenteen. Tämä edellä esimerkkinä käyttämäni intialainen it-insinööri kun ei kotouttamista, eikä sossuhyysääjien armeijaa tarvitse.

Maahanmuuttokeskustelun pitäisi olla vain ekonomiaa ja perustua matematiikkaan, eikä mihinkään muuhun.

Einari (nimimerkki)

Husein Muhammed on ollut ihan hyvä ja asiallinen keskustelija, jonka mielipiteitä on ollut mielenkiintoista kuunnella. Viime aikoina kuitenkin hän on valitettavasti yhä enemmän alkanut muistuttaa puheillaan sitä "suvaitsevaiston" ääripäätä (etten sanoisi ja sanonkin jopa tätä sietämätöntä suomalaisten vihaajaa Abu-Hannaa), jota aiemmin on arvostellut. Skarppaa, hyvä Husein Muhammed, ettei ote lipsu.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

#45:

Siinäpä se. Eroonkaan ei enää pääse, joten kitinä on siltä osin turhaa... Mutta tajuaako Thors, Bidee, ynnä muu rytmiryhmä oikeasti sen että raha ja hoosaaminen ei nyt oikeasti auta loputtomiin?
Rahalla kun ei itsessään hyvinvointia luo, eikä sillä syrjäytymistäkään paikkaa. Raha ei myöskään sopeuta, vaikka sulloisit sitä taskut täyteen.

Ymmärtääkö ne itsekään mistä tässä on kysymys?

Rationaaliset odotukset (nimimerkki)

Naureskelin erityisesti tälle Soininvaaran kommentille:

"Vihreyteen on palautettava ennakkoluuloton kyseenalaistamisen ja vapaan argumentoinnin perinne, vaikka se tuottaa joskus selittelyn tarvetta."

http://www.soininvaara.fi/2010/08/29/mustavalkoise...

Vihreitten puoluesihteeri Panu Laturi on ansiokkaasti pyrkinyt "suoristamaan" rivit. Hän mm. kertoi, että maahanmuutosta poikittaisia mielipiteitä esittävät vihreät voivat alkaa etsiä uutta puoluetta. Todellakin parempaa puhetta maahanmuutosta?

Työsi puolesta olet (kuten Thors) enemminkin osa ongelmaa kuin ongelman ratkaisua.

Oooooooops (nimimerkki)

En hyväksy islamilaisen rupusakin maahanmuuttoa. Äänestän siksi persuja.

Qman (nimimerkki)

Lisätään vielä että äänestämällä muutos2011 ensi vaaleissa varmistat ettei kukaan tule sanomaan sinulle että hyväksy nykyinen mamupolitiikka! Suoralla demokratialla mitataan mitä mieltä suomalaiset ovat asiasta. Ei tarvitse kuunnella näitä eu:n ja IMF:n liekanarussa kuolaavia pellejä eikä muitakaan pellejä. Jos suomalaiset päättävät että rajat auki niin turvat kii ja pulinat pois, jos päättää että rajat kiinni, samat sanat. Mulla ei tästä asiasta ole tämän enempää... www.muutos2011.fi niille joilla ymmärrys on.

frank (nimimerkki)

Hyväksy Husein se että suomalaiset päättävät ketä maahansa päästävät ja ottavat. Aivan kuten USAlaiset päättävät ketä USAhan otetaan, Australilaiset päättävät ketä Ausseihin otetaan (erittäin tiukka seula muuten), Virolaiset päättävät ketä Viroon otetaan jne.
Kukaan eikä mikään ei ole sälyttänyt juuri Suomelle mitään speciaali-velvollisuuksia. Tyydy siihen.

Mikke (nimimerkki)

"Sananvapautta on nykyään usein se, että haukutaan toisten etnisyyttä. Se on barbaarista ja kertoo, ettei jotain sivistyksen tasoa ole saavutettu, Umayya Abu-Hanna sanoo.”

Tämä nauratti ääneen. Abu-Hannahan haukkuun suomalaisia suurinpiirtein joka kerta kun saa suunsa auki.

Kyllästynyt. (nimimerkki)

Se on jännä juttu, Husein, että silloin kun lait ja sopimukset ovat sinun mieleesi, niin vetoat siihen että ne ovat kuin jumalan sanaa jota ei voi rikkoa, muuttaa, eikä niistä voi vetäytyä. Mutta silloin, kun et pidä joistakin laeista - kuten vaikkapa suomalaisesta työntekijöiden palkkausta koskevasta lainsäädännöstä - niin silloin lakeja paitsi VOI muuttaa, niin niiden muuttamiseen tuntuu olevan mielestäsi suoranainen moraalinen velvollisuus. Olet tekopyhä ja kaksinaamainen.

Jos tuota sinun "kansainväliset sopimukset velvoittavat" -argumenttiasi olisi käytetty toisessa maailmansodassa, niin Suomen tarina olisi loppunut siihen. Saksan kanssa "kansainväliseen sopimukseen" verrattavissa oleva vakuutus nimittäin velvoitti Suomea olemaan tekemättä erillisrauhaa Neuvostoliiton kanssa. Huonoista sopimuksista ja järjestelyistä ON TÄYSIN MAHDOLLISTA irtautua, eikä uppoavaan laivaan ole pakko jäädä - ainoastaan dogmaattiset hölmöt väittävät muuta.

Sitäpaitsi koko humanitäärinen maahanmuutto on "humaaniuden" irvikuva - se on todellisuudessa pelkkä sosiaalidarwinistinen kilpajuoksu, jossa ne, jotka ovat parhaassa lähtöasemassa varakkuuden, röyhkeyden tai tuurin myötä, pääsevät nauttimaan hyvinvointiyhteiskunnan antimista, kun taas kurjimmassa asemassa olevat saavat kärsiä ja kuolla aivan normaalisti.

Humanitäärinen maahanmuutto ruokkii ainoastaan hyvää tarkoittavien hölmöjen moraalista ylemmyydentunnetta - todellisesta auttamisesta se tuskin voisi enää kovin paljoa kauempana olla.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

En muuten saa vastausta... Kuka kieltää vastaamasta?

Odotetaan vielä hetki, mutta tiedät, Husein, että katsot nyt silmiin häntä joka haluaa totuuden.

Tiedät sen itse. Tämä on yllättävän iso asia...

John Mattila (nimimerkki)

Kaikki kommentoijat edustavat "länsimaisia arvoja" ja "kristillistä moraalikoodistoa". Ottakaa huomioon, että koraani sanoo valehtelun vääräuskoiselle olevan oikeutettua, mikäli se hyödyttää muslimia.

Mika.H (nimimerkki)

Lakimiehen kirjoitukseksi tuo jorina oli ala-arvoinen.

Eikö sinua Husein yhtään hävetä?

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Einari #48: "Viime aikoina kuitenkin hän on valitettavasti yhä enemmän alkanut muistuttaa puheillaan sitä ”suvaitsevaiston” ääripäätä (etten sanoisi ja sanonkin jopa tätä sietämätöntä suomalaisten vihaajaa Abu-Hannaa), jota aiemmin on arvostellut."

Juuri samalta on alkanut minustakin tuntua. Todennäköisesti se asiallinen maahanmuuttokritiikki Huseinin taholta on ollut feikkiä. Ja sitä ei hänkään loputtomiin jaksa feikata, että alkaa sieltä kuoriutua todellinen ääri-suvis. Hyvä, että paljastuu ajoissa ennen vaaleja.

teppoteponpoika (nimimerkki)

Milloinkas Husein ottaa puheeksi Irakista tulleiden valtavan rikostenteon määrän? Irakin kurdithan tekevät Suomessa enemmän rikoksia kuin mikään muu maahantunkeutujaporukka.

Niin, sinähän olet Irakin kurdi Husein, eikö? Ja olet tullut Suomeen pakolaisena, sekä kouluttanut itsesi meidän verorahoillamme? Mistä saat toimeentulosi tätä nykyä? Liittyykö toimeentulosi mitenkään maahanmuuttoon?

Näyttää olevan aika kirjoittaa Muhammedista blogiin, taas..
.

teppoteponpoika (nimimerkki)

"Abu Hanna, Kouros, Muhammed"

Näin tuosta porukasta kirjoitetun lämpöisen viestin eräällä osastolla ja se kuului näin (siis EI TIETENKÄÄN saa, mutta..)

"mitävittua te jtkät itteenne tapatte, tappakaa ny ainaki ensiks noi suomeen kusijat ja vetäkää vasta sit se naru omaan kaulaan"

Rankkaa tekstiä, mutta olen huomannut muualtakin, että tuohon tämä melkoisella varmuudella tulee vielä johtamaan. Milloin, sen aika näyttää.
.

Eikös ole niin, että... (nimimerkki)

Suomi ei tarvitse mitään massiivista maahanmuuttoa tällä hetkellä. Ja eikös Suomen syntyvyyskin ole ihan hyvällä tolalla? Jos ei ole niin lapsiperheitä tulisi kauttaaltaan tukea että Suomen syntyvyys saataisiin nousuun.

+ muistakaa 300 tuhatta työtöntä. :S

Tapsa (nimimerkki)

Mitä maahanmuuttoa se on kun Suomi vihreiden ja rkp:n voimin tyhjentää afrikansarvea veronmaksajien piikkiin?? Mitä osaamisen tasoa luku- ja kirjoitustaidoton somali voi tarjota tälle yhteiskunnalle?
Husein voisi joskus lyödä taloudelliset faktat pöytään joilla tämä kansainvaellus olisi perusteltavissa. Kai se nyt huseinin tuntipalkalla onnistuu.....

Toimituksen poiminnat