Husein Muhammed

”Länsimaistuneiden” lasten lähettämiseen puututtava pikaisesti!

  • ”Länsimaistuneiden” lasten lähettämiseen puututtava pikaisesti!

Helsingin Sanomat kirjoitti Sunnuntai-sivuillaaan ilmiöstä, jossa osa maahanmuuttajista lähettää väkisin nuoren lapsensa entiseen kotimaahansa tai johonkin sen naapurimaahan sukulaisten luokse. Asia on ollut myös aiemmin mediassa on ollut jonkin verran esillä. Mistä oikein on kyse

On epäilty, että ainakin osa lapsista on lähetetty väkisin sen vuoksi, että vanhemmat ovat kokeneet lasten liiaksi ”länsimaalaistuneen”. Myös osa haastatelluista vanhemmista ja maahanmuuttajien parissa työskentelevät ihmiset ovat kertoneet lasten lähettämisen taustalla olevan vanhempien huoli lasten ”länsimaistumisesta”.

Osa vanhemmista lähettää vapaaehtoisesti lapsensa joksikin aikaa entiseen kotimaahansa, jotta lapsi voisi oppia äidinkieltään tai tutustua omaan kansansa tai kulttuuriin taikka opiskella omaa uskontoaan. Periaatteessa tämä ei eroa siitä kuin, jos ulkosuomalaiset lähettäisivät lapsensa joksikin aikaa Suomeen.

Osa vanhemmista pyrkii kuitenkin lähettämään lapsensa entiseen kotimaahansa oman kulttuurinsa pariin, jotta saisi lapsensa eroon esimerkiksi rikollisuudesta, jos lapsi on ajautunut sen pariin. Monen lapsensa ulkomaille lähettäneen vanhemman huoli lapsen ”länsimaistumisesta” osoittautuukin tarkemmin kysellen huoleksi nuoren alkoholi- tai huumeiden käytöstä. Maahanmuuttajataustaisille muslimivanhemmille, varsinkin kielitaidottomille ja sopeutumattomille, ”länsimaisuus” saattaa tarkoittaa nimenomaan alkoholia, huumeita, nuorten tottelematonta ja esiaviollisia suhteita, lyhyesti sanottuna kaikkea epätoivottavaa ja negatiivista.

Vanhempien pyrkimys saada lapsensa eroon rikollisuudesta on hyvinkin ymmärrettävää, mutta lapsen lähettäminen väkisin entiseen kotimaahansa ei kuitenkaan ole yleensä mikään hyvä ratkaisu. Tottelematon nuori tuskin tottelee sen enempää sukulaisiaan kuin on totellut vanhempiaankaan. Lisäksi hän saattaa ajautua entistä pahemmin rikollisuuden pariin sellaisissa maissa, joissa on vielä otollisimmat olosuhteet rikollisuudelle, niin kuin monissa kehitysmaissa on.

Myös lapsen lähettäminen oman kansansa kulttuurin pariin voidaan ymmärtää, mutta tuskin silläkään aina saadaan toivottua tulosta, nuoren saamista eroon rikollisuudesta. Myös uskonnonopetukseen lähettäminen voi periaatteessa olla hyvä asia. Erityisen vaarallista on kuitenkin se, että vaikka uskonnolliset koulut muslimimaissa eivät yleensä olekaan radikaaleja – joskin lähes poikkeuksetta hyvin konservatiivisia – opiskelijoiden joukossa ja koulun liepeillä liikkuu monesti myös radikaaleja islamisteja, jotka voivat houkutella nuoren rikollisuuden pariin, pahimmassa tapauksissa yllyttää jopa terrorismiin.

Törkeintä asiassa on kuitenkin lasten ja nuorten perus- ja ihmisoikeuksien vakava polkeminen. Nyt pitää vaatia päättäjiltä selkeää puuttumista asiaan ja pikaisia ratkaisuja ongelmaan. Vanhemmille on annettava selvä viesti, että näin ei voi toimia joutumatta vastuuseen.

www.husein.fi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Matias Härkönen

Hassua että vanhemmat, jotka itse ovat lähteneet karkuun maista joissa on niin vaarallista oleskella, ovat valmiita lähettämään lapsensa sinne.

Jukka Kaulanen

Hesarin sunnuntaisivuilla kyseessä oli hyvin Suomeen kotoutunut somalityttö, joka oli 15- vuotiaana nähty kahdestaan suomalaispojan kanssa. Kummasti nuo jutut aina kääntyvät.

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Otetaanpas rasismikortti esille ja todetaan: Mitäs rupesi tyttöparka väärärotuisen kanssa hengailemaan.

Uskontokortti: Vääräuskoisen kanssa.

Kulttuurikortti: Väärää kulttuuria edustavan kanssa.

Löytyykö muita sopivia kortteja??

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #30

Setakortti : Väärää sukupuolta olevan kanssa

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ei se ole hassua, vaan todistaa, että vanhemmatkin ovat tulleet tekaistuilla perusteilla Suomeen.

A Uotila

Kriminaalit ja huumehörhöt lähetetään pois Suomesta ihan ilman valtion tukia... taitaa maahanmuuttokriittinen aines hieroa käsiään tyytyväisenä ja tukea toimintaa?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

En nyt ymmärrä..ei kai me voida sanoa miten heidän pitää lapsiaan kouluttaa?

Jukka Kaulanen

Kuka tahansa maahanmuuttaja voi lähettää alaikäisen lapsensa mihin päin maailmaa tahansa sukulaisten hoiviin.
Ei kuitenkaan sellaiseen sisällissotaa käyvään maahan, mistä vanhemmat itse ovat paenneet ja hakeneet Suomesta turvapaikkaa kotimaansa vaarallisuuden takia. Tästä oli kysymys tuossa somalien tapauksessa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No jaa..toki ne minusta sinnekkin voivat lähettää lapsensa, jos sitä oikeana pitävät.

Mitä merkitystä asialla on?

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

Kertoo jotain maahanmuuttajien halukkuudesta tulla suomalaisiksi veronmaksajiksi, kuten he, jotka heidän elämänsä täällä rahoittavat. Kynsin, hampain pidetään kiinni omasta kulttuurista, joka ei yksinkertaisesti vain sovi tänne.

Touko Apajalahti

Perheen tytär halusi tulla "suomalaiseksi veronmaksajaksi". Hänkin on maahanmuuttaja.

Jos perhettä ei olisi aikoinaan päästetty länsimaihin, ei tytöllä olisi ollut elämänsä suhteen sanottavia vaihtoehtoja. Nyt on.

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Kävikö siis niin, että tytär kotoutui Suomeen mutta isäukko ei?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Jos perhettä ei olisi aikoinaan päästetty länsimaihin, ei tytöllä olisi ollut elämänsä suhteen sanottavia vaihtoehtoja. Nyt on."

Tämä tyttö pääsi julkisuuteen elävänä, mutta kuinka moni uhrataan suvaitsevaisuuden alttarille, kun sitä suvaitsevaisuutta ei riitä omista sosiaalisista kuvioista toiselle puolelle maailmaa eristetyille naisille, koska maahantulijoiden (mies)kulttuuria pitää ylläpitää.

Jopa naisasianaiset vaikenevat kanssasisariensa kohtaloista rasistiksi, tai nykyisin suositumman, natsiksi leimaamisen pelossa?!?!

Mutta Tuokon kommentti on kovin asenteellinen. Onko noin, että vain länsimaissa on tasa-arvon toteutuminen mahdollista? Vielä viime vuonna EU-parlamentissa äänestettiin suomalaisittain niin alkeellisesta asiasta kuin naisen oikeudesta aborttiin.

Itse asiassa, eurooppalaiset muslimifeministit toisaalta valittavat, että länsimaissa musliminainen on eristetympi kuin kotimaassaan, jossa he voisivat vaikuttaa paremmin asemaaansa ja toisaalta, sellaiset kuin Ayaan Hirsi Ali, luottavat lännessä elävien siskojen murtavan islamilaisen paternalismin. Itse luottaisin yhteiskunnan sisältä nousevan muutospaineen johtavan kestävään kehitykseen myöskin tasa-arvokysymyksessä.

Kyllä se kevät koittaa myöskin hitlereille!

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

"Törkeintä asiassa on kuitenkin lasten ja nuorten perus- ja ihmisoikeuksien vakava polkeminen. Nyt pitää vaatia päättäjiltä selkeää puuttumista asiaan ja pikaisia ratkaisuja ongelmaan. Vanhemmille on annettava selvä viesti, että näin ei voi toimia joutumatta vastuuseen."

Uskaltaako? Koska rassismi...

Touko Apajalahti

Ei siinä ole kyse rasismista.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Kaikki missä on kyse maahanmuuttajien kohdistuvista ongelmien puhumisesta taikka keskustelusta on tässä maassa luokiteltu rasistiseksi.

Peter Hallberg Vastaus kommenttiin #13

Perinteinen suomalaiskansalainen vastaus tällaiseen väitteeseen on höpö-höpö. Uhriksi heittäytymällä ei saa viestiään kuuluviin.

Tämänkin blogin kirjoittaja pyrkii puhumaan maahanmuuton ongelmista. Onko joku leimannut häntä rasistiksi?

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Mietin, oisinko päässyt karuselliin jos oisin tästä asiasta kirjoittanut, itseasiassa minulla on tästä kirjoitus meneillää luonnoksena, tosin päätin jo etten kirjoita enää maahanmuuttokriittisiä kannanottojani tänne.

Käyttäjän HelenaSaukonp kuva
Helena Saukonpää

..olen ymmärtänyt asian niin,että vanhemmat rakastavat lapsiaan ja suomalaisen kulttuurin omaksuneet nuoret ovat kuvitelleet,ettei heidän tarvitse enää Suomessa välittää vanhempiensa käskyistä,neuvoista tai hyvien tapojen omaksumiseta.

Maahanmuuttajat ,varsinkin Somaliasta ,ovat saaneet maineenseensa kaikkien negatiivisimman leiman juuri siksi,että heidän nuoristaan jotkut ovat jengiytyneet,huliganisoituneet jne. Tähän käytökseen vanhemmat eivät ole pystyneet omin voimin muuten puuttumaan kuin lähettämällä lapsensa sukulaisten luo jossa perheen yhteenkuuluvuudella ja vanhempien neuvojen kunnioitussäännöt ovat merkityksellisempiä kuin suomalaisilla. Meillähän suvun apua kasvatusonglemissa saadaan yleensä yhtä vähän kuin somalilaisella vanhemmalla oman lapsensa joutuessa sivuraiteille. Tästä ongelmatilanteen korjaamisesta sukulaisten luo lähettämisessä on yleensä kyse.

Apua täällä et saa nuoren ongelmakäyttäytymiseen perheneuvonnasta,et voi edes pyytää sos.toimistoa auttamaan arjen ongelmien ratkaisemisessa sillä huostaanotto on edessä hyvin helposti. Naapureille ei enää nykypäivänä apua anneta. Kaupungin nuoristoimi kituuttaa vähillä varoilla sulkemisuhkien alla,koulupsykologeja/kuraattoreita ei ole,nuorisopsykitrista hoitoa et saa ,vaikka itkien anoisit....

Kuka on vastuussa siitä, kun nuorille ei ole edes kesätyötä,koulusta lähteneet eivät löydä paikkaansa yhteiskunnassa, olit sitten suomalainen tai maahanmuuttotaustainen suomalainen?

Ongelmien vähättelevät tai lapsiavioliittoja jne. pelkäävät eivät varmasti ole asiaan nyt perehtyneet minkään ryhmän nuorten kohdalla sillä yhtä yksinäinen ja avuton tila on tuhansilla suomalaisvanhemmilla.

Mistään et saa tukemista tai ratkaisuapua ja ne jotka perhevalvontaa haluavat ,haluavat sitä ilmeisesti myös itselleen sillä kaikki perheet olisi silloin hyvä laittaa samaan syyniin oli ongelmia tai ei? Ihan vain, vaikka ennaltaehkäisevästi.

Siis apua nuorten elämäntilanteeseen ja tulevaisuuden rakentamiseen tarvitaan ,niin suomalaisten kuin maahanmuuttotaustaisten suomalaisnuortenkin kohdalla.

Käyttäjän janilaaksonen kuva
Jani Laaksonen

Edes maailmanlaajuisessa mittakaavassa humanitaarista maahanmuuttoa ei voi laillistaa siten, etteikö se vahingoittaisi sekä lähtö- että kohdemaita. Suomen malli - yksi maailman avokätisimmistä - houkuttelee suhteellisesti kestämättömän osuuden epätoivottua maahanmuuttaja-ainesta, kun taas paljon kehuttu Kanadan malli riistää humanitaarista hätää kärsivistä lähtömaista juuri sen osan väestöstä, jolla koulutus- ja sivistystaustansa puolesta olisi parhaimmat mahdollisuudet auttaa kotimaataan. Länsimaisen ihmisen järjetön "valkoisen miehen taakka"-syndrooma on johtanut siihen, että kaikesta 80-luvulta lähtien kehitysmaihin kaadetusta resurssiavusta huolimatta - ja itse asiassa juuri sen takia - köyhien maiden köyhät voivat entistä huonommin.

Mika Samuel Kiekkijev

Mielenkiintoinen kirjoitus ja kun sen kirjoittaja on yksi heistä, jonka elinkeino on ollut kokonaisuudessaan tavalla tahi toisella riippuvainen maahanmuuttajista ja maahanmuuttoon liittyvistä, mitä mielikuvituksellisimmista ongelmista, niin toki kirjoituksen motiivia mietiskelen.

Vielä kun tähän lisätään Huseinin edellisen kirjoituksen muunnelluksi totuudeksi osoittaunut sisältö, niin tämän kirjoituksen todellinen motiivi on entistä kyseenalaisempi?

Olisihan se niinkin, että mikäli maahanmuuttajanuoret laajemmassakin mittakaavassa ja omasta halustaan tykäistyisivät alkuperäiseen / vanhempiensa alkuperäiseen kotimaahan / kulttuuriin, niin sehän olisi Husein Muhammedin kaltaisille valtava isku?

" Maahanmuuttajataustaisille muslimivanhemmille, varsinkin kielitaidottomille ja sopeutumattomille, ”länsimaisuus” saattaa tarkoittaa nimenomaan alkoholia, huumeita, nuorten tottelematonta ja esiaviollisia suhteita, lyhyesti sanottuna kaikkea epätoivottavaa ja negatiivista."

Ihmeellisen hyvin kuitenkin tuntuvat viihtyvän, jopa niin, että entiseen kotimaahansa suuntautuneiden lomien jälkeen palaavat paratiisistaan takaisin.

"Törkeintä asiassa on kuitenkin lasten ja nuorten perus- ja ihmisoikeuksien vakava polkeminen. Nyt pitää vaatia päättäjiltä selkeää puuttumista asiaan ja pikaisia ratkaisuja ongelmaan. Vanhemmille on annettava selvä viesti, että näin ei voi toimia joutumatta vastuuseen."

Tuntematta Husein lakiopintojen arvosanoja,mutta kannatatko kenties maahanmuuttajanuorten sulkemista Suomen rajojen sisälle, vai onko niin, että maahanmuuttajanuorten mahdollisia ulkomaanmatkoja varten tulisi perustaa kenties jokin aivan uusi maahanmuutto / maastamatkustusvirasto?

Juha Korhonen

Hmjoo, Husein, kerrohan sinä meille yksikin "pikainen ratkaisu [tähän] ongelmaan".

Minä heitän tässä yhden, tosin sitä ei kannata ottaa vakavasti:

Jos joku pakolaisstatuksella tullut haluaa lähettää lapsensa maahan, josta pakeni, mukana täytyy seurata koko perhe. Ja paluu takaisin Suomeen on mahdollista vasta 10:n vuoden päästä.

Husein, anna vastineeksi joku järkevä ehdotus! Tuo ylläleva hatusta temmattu riipustus ei ole sitä lähelläkään. Mutta enemmän kuin mitä itse olet esittänyt.

Matti Jalagin

Mahtaisiko huostaanottoviraston tulla olla hereillä, kun vanhemmat lähettävät lapsiaan sellaiseen maahan, jonne Suomen valtio ei voi ketään palauttaa?

Tässä on nyt paljon logiikan vastaisia elementtejä, mutta onneksi blogin avaaja on ammattilainen ja osaa kenties huomenna meitä hieman tarkemmin valistaa aiheesta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

HS:ssä esiintyneen tytön mukaan hänen isänsä pahoinpiteli häntä jo nuorena lapsena sairaalakuntoon potkimalla, kun hän ei totellut isäänsä. Veli taas sai etuoikeuksia toimia maamme tapojen mukaisesti. Naisten alistettu asema ja isän ehdoton määräysvalta sotivat rankasti länsimaisia arvoja vastaan.

Ruotsista on jo pitkään raportoitu näitä tyttöjen pakkoviemisiä takaisin Somaliaan ja syyt ovat olleet enimmäkseen vain liika sopeutuminen uuteen kotimaahansa. Siihen on riittänyt jo seurustelu vääräuskoisen kanssa.

Voi vain kuvitella sitä järkytystä, kuinka länsimaiseen kulttuuriin sopeutunut ja koko ikänsä Suomessa asunut tyttö joutuu väkisin viedyksi Somaliaan? Mahdollisesti pakkonaitetuksi jollekin oikeauskoiselle vain isän määräyksestä ja lehtitietojen mukaan äärimmäisen köyhyyden keskelle, jossa sota edelleen jatkuu.

Minusta se on niin raukkaimainen teko ja vielä omalta isältä, että samantien saisi isän passittaa lapsensa mukana myös takaisin kotimaahansa pojat mukanaan.. Miksi miehet eivät siellä pärjäisi, jos oletetaan nuorten naistenkin pärjäävän?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"" - mutta onneksi blogin avaaja on ammattilainen ja osaa kenties huomenna meitä hieman tarkemmin valistaa aiheesta"

Odotammeko vastausta tai edes jotain selventävämpää selitystä nyt ihan turhaan?

Toimituksen poiminnat